26 / 04 / 2024

Bodrum gayrimenkul sektöründe lider!

Bodrum gayrimenkul sektöründe lider!

İnşaat sektörünün dev firmaları rotasını Bodrum'a çevirdi. Bodrum'da gayrimenkul ve turizm yatırımlarının sezonu açıldı.



Pek çoğunu İstanbul ve Ankara'daki büyük markalı projelerden tanıdığımız dev yatırım şirketleri Bodrum'a yönelmiş durumda. Dev projeler, Bodrum'un yatırım sezonunu açtığını düşündürüyor. 


Bölgede, lüks otel markaları projeleri ile boy gösterecek. Bunların arasında Fairmont, Bvlgari, Shangri-La, Ritz Carlton, St. Regis ve Armani gibi markalar bulunuyor. İşte Bodrum'da son zamanlarda konuşulan dev projelerden bazıları... 


Bodrum'da Çağdaş Holding, Emrağ İnşaat ve Seba İnşaat yeni projelerde inşaat çalışmalarına devam ederken, Nef, Tay İnşaat, Mesa, Gülman Grup, Ofton İnşaat, Altunbüken Holding ve Aksoy Holding de yine yeni yatırım için bölgeyi seçen şirketler arasında. Bölgede yatırıma hazırlanan şirketler arasında Ağaoğlu Şirketler Grubu, Akfen ve Aşçıoğlu Grup'un olduğu söyleniyor.


Yaklaşık 2 yıl önce Mandarin Oriental Otel'in hizmete girdiği Bodrum'da, Malpler, Reunion Adaları gibi lokasyonlarda hizmet veren LUX'ün Avrupa'daki ve Türkiye'deki ilk tesisi LUX Bodrum Resort&Residences, MYC Partners tarafından Bodrum'da açıldı.


Amerika, California merkezli Paramount Pictures, dünyanın en büyük film yapım şirketleri arasında gösteriliyor. Firma, Paramount Hotels&Resorts ile yaptığı lisans anlaşması sonrasında dünyadaki ilk otelini Bodrum'da hizmete açtı. 


Tay Group, Yalıçiflik'te 1 milyon metrekarelik alanda, 1 milyar dolarlık Four Seasons Resort Bodrum projesi için hazılanıyor. Four Seasons İstanbul'dan sonra Bodrum'a ilk kez yatırım yapacak.


Nef tarafından Nef Yalıkavak projesi yaklaşık 300 milyon Euro yatırım bedeliyle inşa ediliyor. Singapur merkezli ultra lüks otel zinciri Banyan Tree Avrupa'daki ilk otelini, Nef Yalıkavak projesinin içerisinde açacak. 


Emrağ İnşaat, 3'üncü projesini Bodrum'da hayata geçirecek. 20 müstakil rezidans ve otelden meydana gelen Rebis Bodrum Exclusive Residences projesi Bodrum Kalesi'ne bakıyor. 


72 rezidanstan oluşan LUX Bodrum Resort & Residences projesi MYC Partners'ın Adabükü'nde 70 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiriliyor. Projede 91 odalı 240 yatak kapasiteli bir otel de yer alıyor.


Çağdaş Holding, 2015'te Swissotel markası ile turizm sektörüne adım attı. Şirket, 100 milyon Euro'luk 2'nci Swissotel projesini 2018'de hizmete açacak. Projede 108 oda ve 35 rezidans bulunacak.


Sianji Group, uluslararası alanda 22 ödülün sahibi Sianji Well-Being Resort'ü bünyesinde bulunduruyor. Sianji Group, Kadıkalesi'nde 25 milyon dolarlık Sianji Residence projesini hayata geçirdi. 


Meta İnşaat tarafından Yahşi Koyu'nda hayata geçirilen 144 konutluk iasos Beach Clup'ın ilk etabını teslim edildi. Projede, ikinci etabın satışına başlıyor. Toplamda 60 milyon dolarlık proje 2018 Mart'ta teslim edilecek. 


Akfen İnşaat, Cennet Koyu'nda 40 milyon Euro yatırımla otel ve villa projesini inşa etmeye hazırlanıyor. Otel ve etrafında 36 villadan oluşacak proje lüks segmente hitap edecek. Firma lüks otel zincirleriyle görüşüyor. 



YeniBirlik


Geri Dön