16 / 04 / 2024

Bodrum Kalesi'ndeki yapılar yıkılacak!

Bodrum Kalesi'ndeki yapılar yıkılacak!

Muğla'daki Bodrum Kalesi'nin Kültür Bakanlığı tarafından restore edilmesi planlanıyor. Restorasyon kapsamında kale içinde eklenti olarak nitelendirilen yapıların yıkılacak.



St. Jean Şövalyeleri tarafından 1400'lü yılların başında yaptırılan Muğla'daki Bodrum Kalesi, Kültür Bakanlığı tarafından restore edilecek. Restorasyon kapsamında kale içinde eklenti olarak nitelendirilen yapıların yıkılması planlanıyor.


Bunlar arasında Serçe Limanı Cam Batığı Salonu, Uluburun Batığı'nın bulunduğu Bronz Çağ Batıkları Salonu gibi müzenin eşsiz koleksiyonlarını barındıran yapılar bulunuyor. Uzmanlar, 1. derece sit alanında 10 bin metrekare inşaat yapılacağını, tarihi kalenin orijinal görüntüsünün de bozulacağını iddia etti. 


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Böyle bir çalışma yapılıyor ama hiç haberimiz olmadı. Tek isteğimiz Kültür Bakanlığı'nın kalede yapılacak restorasyon projesi ile ilgili bir çalıştay düzenlemesi” açıklamasında bulundu.


Bodrum Kalesi'nin daha güzel olmasını istediklerini ifade eden Kocadon, “Kaleyi yılda 200-250 bin civarında turist ziyaret ediyor. Kalenin 2019'un sonuna kadar kapalı olması turizm açısından da büyük kayıp. Proje doğru ise onu anlatsınlar, biz de yardım edelim hızlansın. 600 günde değil 400 günde bitsin” dedi.




Sözcü


Geri Dön