26 / 04 / 2024

Çorum Kalesi’ndeki yapılar yıkılıyor!

Çorum Kalesi’ndeki yapılar yıkılıyor!

Çorum Kalesi’ndeki yıkım çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, yıkım çalışmalarını inceledi.



Çorum Kalesi’nde yıkım çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, tarihi Çorum Kalesi'nde devam eden  yıkım çalışmalarını yakından inceledi. Bakan Yardımcısı Demircan, "Kale, misyonunu ve geçmişte ifa ettiği görevi anlatması açısından çok değerli ve bu şekilde restore ediliyor" şeklinde konuştu.

Habertürk’te yer alan habere göre; Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü tarafından alınan onay kararının ardından Çorum Belediyesi aracılığıyla kamulaştırılan 42 yapının belirli aralıklarla yıkımına başlandı. Tescilli olan ve yıkımı gerçekleştirilmeyecek 3 yapıda restorasyon çalışmaları yapılacağı belirtildi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da açılışa katılmak için ve çeşitli ziyaretler yapmak üzere geldiği Çorum'da yıkımı devam eden tarihi kaleyi gezip, yetkililerden bilgi aldı. İnceleme sonrası  açıklama yapan Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye'nin birçok yerinde kaleler olduğunu aktardı.

Bakan Yardımcısı Demircan, "Açıkçası ben kaleyi gördüm, çok mutlu oldum. Türkiye'nin birçok yerinde kale var. Bu kale, kalenin misyonunu ve geçmişte ifa ettiği görevi anlatması açısından çok değerli ve bu şekilde restore ediliyor. Kültür hafızamızda önemli yapı olarak Türkiye'ye tanıtılıyor olmasının kıymetli bir şey olduğunu düşünüyorum. Bunu belediye başkanımız, mülkiyeti de üstüne almış, iyi bir tartışmayla fırsata çevirebilir kanaatindeyim. Bu anlamda güzelde bir enerji var. Daha pek çok yeri gezip, daha çok neler yapabiliriz, tüm bunları konuşacağız" açıklamalarında bulundu.

Çorum Kaleiçi’ndeki 39 metruk bina yıkılacak!


Geri Dön