25 / 04 / 2024

Bodrum Yarımadası´nın gözbebeği: Turgutreis!

Bodrum Yarımadası´nın gözbebeği: Turgutreis!

Bu hafta Bodrum´un gözde beldelerinden Turgutreis´i mercek altına aldık. Bölgenin turizm potansiyeli, emlak durumu ve konut fiyatlarına ışık tuttuk...

 



Bodrum yarımadasının en büyük ikinci yerleşkesi olan Turgutreis, büyük şehirden bunalıp, şehrin tüm nimetlerinden faydalanmak, aynı zamanda denize girebilmek ve birbirinden taze ve doğal besinler tüketebilmek isteyenler için ideal bir kasaba. Yaz kış çok rahat yaşanan beldede gerçek bir Ege kültürü hakim...
Turgutreis her bütçeye ve her zevke uygun konutları, kum sahili, Türkiye´nin en büyük marinasını barındırması, Cumartesi günleri kurulan Bodrum´un en büyük pazarı, yerli ve yabancı nüfusun birbirine hoşgörüyle kaynaştığı, çok keyifli bir Ege Beldesi. Beldede yayalara özel yürüyüş yolları, yetişkin parkları ve çocuk parkları mevcut.
Ottoman Life İş Ortağı  Zeynep Köksal, Bodrum yarımadasında her tür evi her tür fiyattan bulabilmenin mümkün olduğunu söylüyor.
Köksal, "ABD´de başlayıp dünyaya yayılan emlak krizi nedeniyle pek çok konutun fiyatı %30 - %40 civarında -ve bazen daha da fazla- düşmüş durumda. Bu da alıcıyı kuvvetli konuma getirmekte. Ancak bu düşen fiyatların yanı sıra, çok pahalı ve lüks evler de bulmak mümkün. " diyor.
Arsa fiyatları istikrarlı bir direnç gösteriyor
Turgutreis´te konut fiyat seviyesi 2004 - 2008 yılları arasında tavan yapmış, daha sonra %30 - %40 civarlarında düşüş göstermiş. Ancak arsa fiyatlarında bu azalma söz konusu değil. Arsa fiyatları aksine istikrarlı bir direnç göstererek, 2008 yılı seviyelerinde kalmış.
Tüm Bodrum yarımadasında oldukça yoğun bir yapılaşma göze çarpmakta. Son 10 yıl içerisinde bu yapılaşma 10 yıl öncesini 3´e katlamış durumda. Ancak bu da arz ve talep doğrultusunda düşünülmesi gereken bir husus. Önemli olan yapılaşmanın kontrollü, kurallar çerçevesinde ve kaliteli olmasını sağlamak.

İdee Decor- Karay Dekorasyon İnşaat Sahibi Aytaç  Özgen, Turgutreis´i şu cümlelerle özetliyor;
- Turgutreis son on yılda ciddi bir gelişim göstermiştir.
- D-Marin Marina´nın açılmasıyla beraber tekne sahipleri tarafından daha fazla tercih edilmeye başlamış, bu da bölgede ev arayanların kalitesini yükseltmiştir.
- Turgutreis´in diğer yerlerden ayrılan en büyük özelliği sadece yazlık için değil yaz-kış oturmak için gelenler tarafından tercih edilmesi. Kışın Bodrum merkezden sonra en kalabalık ilçe Turgutreis.
- İlçe de bulunan Migros, Carefour, gibi yerler yaz-kış açık olmaktadır. Ayrıca tüm bankaların şubeleri de mevcuttur. D-Marin kendi başına bir çekim merkezi oluşturmaktadır.
- Bölgeyi en çok emekliler tercih etmekte. Fiyatlar diğer bölgelere göre daha ekonomik olması, yaz-kış bir yaşam olması, Kaptan Cousteau tarafından dünyanın oksijeni en bol yerlerden olarak gösterilmesi en büyük etkenlerden.
- Yeşilliği koruyabilmek için Belediye tarafından ciddi önlemler alınmakta.


1- Mavi Bayrak Okaliptüs Evleri- Mertcan Tasarım Mimarlık
Fiyatı: 225 .000 TL- 460.000 TL

28 yıldır Bodrum'da hayata geçirdiği 2 binin üzerindeki gayrimenkul portföyü ile dikkat çeken Mertcan Tasarım Mimarlık aynı zamanda sınırlı sayıda ürettiği projeleri ile de ön plana çıkıyor.
Mavi Bayrak Okaliptüs Evleri, Mavi Bayrak Mavi park Evleri, Elit Lotus Bağla, Regnum Bargilya Tuzla, Tuana Bodrum Gümbet, Yelken Otel Kadıkalesi, Regnum Eksana Evleri Bodrum, Fuga Yaz Gündoğan, Golden Panaroma Turgutreis, Altın Beach Turgutreis ve Bodrooms in Feza Tuzla.
5 bin 850 metrekare üzerine Bodrum Turgutreis'te 20 konuttan oluşan ve 2008'de inşatına başlanan Mavi Bayrak Okaliptüs Evleri'nde yaşam 2009'un başında başladı. Projede daire büyüklükleri 80 ile 130 metrekare arasında değişirken fiyatlarda 225 bin TL'den başlayarak 460 bin TL'ye kadar yükseliyor.
20 flat ve 20 dubleks olmak üzere 10 adet bloktan oluşan Tuana Evleri deniz manzaralı kıyıya 50 m uzaklıkta. Projede aynı zamanda açık yüzme havuzu, kapalı jakuzili havuz, fitness Salonu, squash salonu, havuz bar cafe, ve sauna gibi binalar için ortak faaliyet alanları bulunmaktadır.
11 tripleks villadan oluşan Turgutreis Karabağ'da inşa edilen Yasemin Evleri ise deniz ve doğa manzarasına hakim olacak şekilde konumlandırılmış olup her villada 40 metrekarelik teras alanı bulunmaktadır.
Mertcan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Halit Cevat Kalfa ile projeleri üzerine konuştuk. Kalfa, yaptığımız röportajda; projelerinde son teknolojinin ve yeni trendlerin kullanılmasının yanı sıra gündelik ihtiyaçları karşılayabilecek kolaylık ve rahatlığı da göz önünde bulundurduklarını dile getirdi.

2- Golden Panorama- ŞAMLI Yapı
Fiyatı: 140.000 TL- 190.000 TL
ŞAMLI Yapı'nın Bodrum Turgutreis'teki projesi Golden Panorama'da 2007 sonunda yaşam başladı. Toplam 126 konuttan oluşan projede 84 konutun inşaatı tamamlandı, 72 konutun ise satışı gerçekleşti. Kalan 42 konut haziran 2011 tarihinde teslim edilecek. 21 bloktan oluşan Golden Panorama 16 bin 550 metrekare arsa üzerinde konumlanıyor. Projede 92 metrekare 2+1 ve 115 metrekare 3+1 konutlar bulunuyor. Fiyatlar ise 140 bin TL'den başlıyor, 190 bin TL'ye kadar yükseliyor. Projede konut kredisi kullanılabiliyor.
Depreme dayanıklı olarak inşa edilen Golden Panorama'da 24 saat güvenlik, otopark, site marketi, restoran, kafe, bar, 2 adet yüzme havuzu,2 adet çocuk havuzu, yürüme yolları, yeşil alan ve bahçeler bulunuyor.
Golden Panorama,TURGUTREİS beldesinin simgesi olan çatal adaya odaklı nefis bir manzaraya sahip. Bodrum merkeze 18 kilometre uzaklıkta, Bodrum Milas Havaalanı'na 53 kilometre, Turgutreis Otogarı'na 800 metre uzaklıkta yer alıyor.

3- Konak Evleri- Ottoman Life- Pet Holding
Fiyatı:  125.000 TL- 325.000 TL
Konak Evleri; her Cumartesi yarımadanın en büyük pazarının kurulduğu ve Yunan Adaları'ndan dahi binlerce ziyaretçinin akımına uğrayan Turgutreis'te bulunuyor.
Sokakların birbirine bağlandığı Arnavut kaldırımları, evlerin Doğu mimarisinden esinlenilmiş uzun bacaları, avlulu daireleri, kemerli duvarları, kubbeleri ve taş mimarisiyle Turgutreis'in en farklı projesi olan Konak Evleri, 57 konuttan meydana geliyor.
Panoramik deniz manzarası ve gün batımı manzarası izlemenin özel bir keyif olduğunu bilenlerin daha çok tercih ettiği bu proje, Bodrum'a 18,  Havaalanı'na ise 48 kilometre mesafede.
Ottoman Life- Pet Holding'in, Bodrum Turgutreis'te 9 dönüm arsa üzerinde inşa ettiği Konak Evleri'nde  2008'den bu yana yaşamın devam ediyor. Alanları 80 metrekare ile 165 metrekare arasında değişen 1, 2 ve 3 odalı lüks konutlardan meydana gelen Konak Evleri'nde fiyatlar 125 bin TL ile 325 bin TL arasında farklılık gösteriyor. Yazlık proje için tüm bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor.
Konak Evleri'nde bina modelleri Manolya, Yasemin ve Orkide isimlerini alıyor. Manolya Evleri'nde 1+1 ve 2+1 konutlar; Yasemin Evleri'nde 2+1 konutlar ve Orkide Evleri'nde 2+1 ile 3+1 konutlar bulunuyor.
Yüzme havuzu, çocuk havuzu, tam donanımlı spor salonu, sauna ve özel duşlar, bar, restoran ve dinlenme alanları ve açık otoparkın mevcut olduğu Konak Evleri, denize 1.5 kilometre uzaklıkta konumlanıyor.
Yaz kış oturmaya müsait olan projedeki tüm konutlarda beyaz eşya, klima, termosifon, şömine, barbekü, çift cam pencereler, tv uydu sistemi ve gömme dolap bulunuyor. Ayrıca tüm konutların ebeveyn yatak odalarında tuvalet ve duş yer alıyor.
www.ottomanlife.com
[email protected]
0 252 382 64 63

4- Mina Evleri- İdee Decor- Karay Dekorasyon İnşaat
Fiyatı: 90.000 TL- 400.000 TL
İdee Decor- Karay Dekorasyon İnşaat'ın Bodrum Turgutreis'te inşa ettiği Mina Evleri, 2 bin 655 metrekare alanda 28 konuttan oluşuyor.
Projede 22 adet 49 metrekare 1+1, 4 adet 81 metrekare 2+1 ve 2 adet 220 metrekare 4+2 tripleks konut yer alıyor.
Fiyatların 90 bin TL'den başlayarak 400 bin TL'ye kadar yükseldiği projede peşin ödeme talep ediliyor.
İskanlar 2009 Mart Ayında alındı.
Tapu teslimi hemen yapılıyor.
2008 yılının Ağustos ayında sahiplerine teslim edilen evlerde yaz-kış yaşamak mümkün.
Mina Evleri'nin şu ana kadar 16 tanesi satıldı.
Yüzde 50'si yeşil alana ayrılan projede; yüzme havuzu, 24 saat güvenlik, su deposu, kuyu gibi özellikler bulunuyor.
Denize 150 metre mesafede yer alan Mina Evleri, Turgutreis marina ve merkez sahil yoluna 2 kilometre uzaklıkta.
0212 257 65 27
www.minaevleri.net

5 - Safir Evleri / Yayla İnşaat- Ceylan İnşaat
Fiyatı: 250 bin TL - 650 bin TL
Yayla İnşaat ve Ceylan İnşaat ortaklığında Bodrum Turgutreis Kadıkalesi mevkiinde inşa edilen Safir Evleri´nde Haziran 2008´den bu yana yaşam devam ediyor.

30 bin metrekare alan üzerinde, 6 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip Safir Evleri, 64 villa ve daireden oluşuyor.

Safir Evleri´nde, alanları 98 metrekare ile 168 metrekare arasında değişen 3 farklı konut tipi bulunuyor. A tipi müstakil villalar 168 metrekare 3+1 dublekslerden, B tipi müstakil villalar 147 metrekare 3+1 dublekslerden ve daireler ise 98 metrekare 2+1´lerden meydana geliyor.

Safir Evleri, 250 bin TL ile 650 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Denize 100 metre mesafede bulunan Safir Evleri´nde, tenis kortu, basketbol sahası, voleybol sahası, mini futbol sahası ve açık yüzme havuzu bulunuyor. Ayrıca villaların kendine ait bahçesinde açık yüzme havuzu da yaptırılabiliyor.

0252 358 71 80
www.safirbodrum.com


Geri Dön