20 / 04 / 2024

Bodrum'da geniş fiyat aralığında villa furyası!

Bodrum'da geniş fiyat aralığında villa furyası!

EVA Gayrimenkul Yatırım'ın yeni araştırması, turizmin gelişmesine paralel olarak yaz sezonunun yıl geneline yayılması ve yaz kış yaşamak üzere Bodrum'u tercih edenlerin çoğalması nedeniyle bölgede villa yatırımlarının hız kazandığını belirliyor.



Bodrum'da yer alan villa projelerini mercek altına alan EVA Gayrimenkul Yatırım'ın yeni araştırması, turizmin gelişmesine paralel olarak yaz sezonunun yıl geneline yayılması ve yaz kış yaşamak üzere Bodrum'u tercih edenlerin çoğalması nedeniyle bölgede villa yatırımlarının hız kazandığını belirliyor.


Araştırma Yalıkavak, Türkbükü mahallelerinde birim fiyatların 6.000 - 27.000 TL/m2 aralığında, inşası devam eden projelerde KDV hariç birim satış fiyatlarının 8.000 - 40.000 TL/m2 gibi geniş bir aralıkta değişkenlik gösterdiğini ortaya koyuyor. Turgutreis bölgesinde ise birim fiyatların daha düşük olduğu, 2.500 - 4.000 TL/m2 aralığında küçük alanlı apart dairelerin alıcı bulduğu belirtiliyor.


Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme  İzmir  Bölge Müdürü Filiz Akkaya, Bodrum'da neden çok sayıda proje geliştirildiği, metrekare fiyatlarında yaşanan değişim, projelerin kimlere satıldığı ve Bodrum'daki gayrimenkul hareketliliğin gidişatı hakkında dikkat çekici değerlendirmelerde bulunuyor.


Beldenin değeri eşsizliği

Dönemsel açıdan bakıldığında Bodrum'un Türkiye'nin birçok metropolünden daha fazla ekonomi yaratan bir ilçe olduğuna değinen Akkaya, sadece yaz sezonunda değil son yıllarda kışın da bölgenin nüfusunun artış gösterdiğini kaydediyor. İklimi, coğrafyası, tarihi değerleri ve doğal güzellikleriyle Bodrum'un birçok özelliği bir arada barındıran çok özel bir yarımadada yer aldığını belirten Akkaya, bölgede güzel bir yapılaşmanın söz konusu olduğunu, lokasyon olarak gerek havalimanı gerek uluslararası yolcu gemileriyle kolay erişilebilir bir mevkide yer almasının en önemli avantajlar olduğunu ifade ediyor.


Eskiden kısa olan yaz dönemi turizminin Batı Avrupalı turistlerin ilgisi nedeniyle uzadığını söyleyen Akkaya, özellikle okula gitmeyen çocuğu olan veya emeklilerin de sezonun sakin aylarında Bodrum'u daha çok tercih ettiklerini, bu nedenle beldenin Antalya’ya alternatif olma yolunda geliştiğini belirtiyor. Akkaya, gelişmelere paralel olarak bölgenin her geçen gün daha da ilgi odağı haline geldiğini ve buna bağlı olarak yatırımların arttığını kaydediyor.  


Villa projeleri hızlı bir yükselişte

Bodrum'da villa projelerinin son yıllarda hızlı bir yükseliş grafiği sergilediğini ifade eden Akkaya, orta ve üst gelir gruplarının tercih ettiği bölgede villa projelerinin yerel müteahhitlerin yanı sıra büyük inşaat firmaları tarafından da geliştirildiğini belirtiyor. Eva Gayrimenkul Değerleme'nin Bodrum'da villa projeleriyle ilgili olarak gerçekleştirdiği araştırmasında, üst gelir grubuna hitap eden mevcut ve inşaat aşamasındaki projelerin satış fiyatlarına ilişkin verileri belirlediklerini söyleyen Akkaya, söz konusu fiyat segmentindeki villaların daha çok Yalıkavak, Türkbükü ve Gündoğan bölgelerinde yoğunlaştığını dile getiriyor. 


Fiyatlar geniş bir bant aralığında

Akkaya, mevcut projelerde özellikle Yalıkavak, Türkbükü mahallelerinde birim fiyatların 6.000 - 27.000 TL/m2 aralığında, inşası devam eden projelerde KDV hariç birim satış fiyatlarının 8.000 - 40.000 TL/m2 gibi geniş bir aralıkta değişkenlik gösterdiğini, Turgutreis bölgesinde ise birim fiyatların daha düşük olduğunu, 2.500 - 4.000 TL/m2 aralığında küçük alanlı apart dairelerin alıcı bulduğunu belirtiyor.


Üçüncü havalimanın devreye girmesiyle Türkiye'ye daha fazla uçuşun gerçekleşeceğini ileri süren Akkaya, bugün birkaç aktarmayla Türkiye'ye gelen turistlerin tek aktarma ile Bodrum ve diğer turizm merkezlerine erişilebilme imkanı bulacaklarını ifade ediyor. Akkaya, bu gelişim sayesinde özellikle Uzakdoğu ülkelerinden Türkiye’nin Ege kıyılarına ulaşılmasının kolaylaşacağına vurgu yapıyor.  


Risklere dikkat

Ancak yapılan yatırım ve nüfusu çeken cazibe unsurlarına rağmen Bodrum’un altyapısının nüfusunun gelişimine paralel ilerleyemediğini kaydeden Akkaya, imar düzenlemesinin de gelişim hızına yetişemediğini söylüyor. Şehrin doğal coğrafyasını ve çekiciliğini bozmadan büyümeye ve yenilenmeye ihtiyacı olduğunu belirten Akkaya, öte yandan yoğunluğun yarımada genelinde çok artmasının bölgenin doğal güzelliği ve çekiciliğinin azalmasına neden olması riskini de beraberinde getirdiğini ifade ediyor. 




Bu haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Bodrum'da turizm gelişiyor villa yatırımları hız kazanıyor Bodrum'da yer alan villa projelerini mercek altına alan EVA Gayrimenkul Yatırım'ın yeni araştırması, bölgede villa yatırımlarının hız kazandığını ortaya koydu. Yalıkavak, Türkbükü mahallelerinde metrekare fiyatları 6.000 ile 27.000 lira aralığında seyrederken, inşası devam eden projelerde KDV hariç metrekare satış fiyatları 8.000 ile 40.000 lira gibi geniş bir aralıkta değişkenlik gösteriyor. Turgutreis bölgesinde ise birim fiyatların daha düşük olduğu, 2.500-4.000lira aralığında küçük alanlı apart dairelerin alıcı bulduğu belirtiliyor. 



EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, dönemsel açıdan bakıldığında Bodrum'un Türkiye'nin birçok metropolünden daha fazla ekonomi yaratan bir ilçe olduğuna dikkat çekerek, sadece yaz sezonunda değil son yıllarda kışın da bölgenin nüfusunun artış gösterdiğini kaydetti. Bodrum'un birçok özelliği bir arada barındıran çok özel bir yarımadada yer aldığını belirten Akkaya, lokasyon olarak gerek havalimanı gerek uluslararası yolcu gemileriyle kolay erişilebilir bir mevkide yer almasının en önemli avantajlar olduğunu ifade etti


Dünya


Geri Dön