25 / 04 / 2024

Bodrum’da kaçak yapıların yıkımı devam ediyor!

Bodrum’da kaçak yapıların yıkımı devam ediyor!

Bodrum Gündoğan’da inşaatı durdurulan otelin yıkım işlemleri devam ediyor. İmar barışına aykırı yapı sayısında ilk sırada bulunan Muğla genelinde ise 1351 binanın yıkılacağı belirtildi...



Bodrum'da kaçak yapılaşmaya yönelik denetimler kapsamında tespit edilen kaçak yapıların yıkım işlemlerine ara vermeden devam ediliyor.

Sabah'tan Kenan Gürbüz'ün haberine göre; Bodrum'da kontrolsüz yapılaşmayla ilgili tepkiler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen sene 20 Ağustos'ta ilçeye gelerek, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait tekneyle Tilkicik, Küçükbük ile Demirbükü koylarında kaçak yapılaşmaya ilişkin incelemeler yapmıştı. Bakan Kurum'un denetimlerden sonra Bodrum Belediyesi'nin daha önce imar planına aykırılıklar bulunduğunu tespit ettiği lüks evlerin de içinde olduğu 1611 konut ve 4 otelin inşaatı durdurulmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yıkım kararı aldığı Bodrum Gündoğan'daki projenin de yıkım işlemleri devam ediyor. Projenin rezidans kısmında bulunan 108 lüks villadan 54'ü Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde yıkıldı. Projenin sahilde bulunan dolgu ve mendirek kısmı ise ekiplerin gözetiminde işletme sahipleri tarafından yıkılıyor.

SIRADA 1351 YAPI VAR

Muğla'nın Bodrum, Milas, Yatağan, Kavaklıdere, Ula, Marmaris, Datça, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde uydu fotoğraflarından tespit edilen toplamda 1351 yapının yıkılacağı belirtildi.

Bodrum’da 10 ayda 353 kaçak yapı yıkıldı!


Geri Dön