18 / 04 / 2024

Bodrum’daki 1,1 milyon metrekarelik hazine arazisi imara açılıyor!

Bodrum’daki 1,1 milyon metrekarelik hazine arazisi imara açılıyor!

Bodrum’un Ortakent Mahallesinde bulunan 1,1 milyon metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla imara açılması üzerine Bodrum Belediyesi yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açtı.



Bodrum’un Ortakent Mahallesinde bulunan 1,1 milyon metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla imara açılması bölgede tepkilere sebep oldu. CHP Milletvekili Ali Öztunç, "Dünya pandemi ile uğraşırken birileri rant uğraşıyor"derken, Bodrum Belediyesi de yürütmenin durdurulması için Danıştay’a dava açtı.

Turizm Güncel'de yer alan habere göre; Ortakent’te imara açılan hazine arazinde incelemelerde bulunmak amacıyla Bodrum'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'a, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Suat Özcan, Burak Erbay, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ve Belediye Meclis Üyeleri ile partilileri katıldı. 

Ali Öztünç: Gözlerini sahillere dikmişler

Bodrum’un Ortakent Mahallesinde 1 milyon 102 bin metrekare büyüklüğündeki hazine arazisi Cumhurbaşkanlığı kararıyla imara açıldı. Bölgeyi yerinde incelediklerini dile getiren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, "Denize kıyısı olan Ortakent'in 10'da biri büyüklüğünde bir arazi. Ne olacakmış burası? Otel, konut, ticaret alanı olacakmış. Bu alanın tamamı 3. derece sit alanı ve alanın tamamı mera olarak geçiyor. Rahmetli Bülent Ecevit 2001 yılında burayı meraya çevirmiş" diye konuştu.

Katarlılara satılacak

Bahse konu arazinin paravan şirketler aracılılığıyla Katarlılara satılacağını iddia eden Ali Öztunç, "Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Buralar milletin malı, bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Milletin malını özelleştirmeye açıp satabilir misin? Ne hakla yapacaksın bunu? Buna direneceğiz, buna izin vermeyeceğiz" dedi. 

Bodrum Belediyesi Danıştay’a dava açtı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan ve yüzölçümü toplamı 1.102.309,61 metrekare olan araziyle ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan plan değişikliklerinin 5 Ekim 2020 tarihinde askıdan inerek yürürlüğe girmesinden sonra hukuki mücadelenin başlatıldığını belirtti. Aras da, 6 Ekim 2020 tarihinde Danıştay nezdinde yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle dava açıldığını dile getirdi. 

Ahmet Aras: Bodrum’un sorunlarını daha da arttırır

Bölgenin imara açılmasının Bodrum’un sorunlarını daha da arttıracağını vurgulayan Ahmet Aras, "Su, altyapı, trafik, çevre ve deniz kirliliği problemleri olan bir kentte hala daha imar planlarında bile konu edilmeyen bir alanı imara açarak yeni altyapı ve nüfus sorunlarına yol açıyorsanız bir problem var demektir. Bodrum halkı bunu istemiyor. İktidar bazı bölgelerde yeşil alanlar yaparak millete kazandırıyor biz de bu bölgenin park haline getirilerek halkın kullanımına açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bodrum'un bir rant alanı olarak değil korunacak bir dünya mirası olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Aras, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkan planlara dün itibariyle itiraz edilerek dava açıldığını anımsattı ve şehirdeki tüm STK’ların bu mücadeleye destek vermesini istedi.


Geri Dön