20 / 04 / 2024

Kayseri'de 3,8 milyon metrekare hazine arazisi üretime açılıyor!

Kayseri'de 3,8 milyon metrekare hazine arazisi üretime açılıyor!

Kayseri'de hazinenin atıl durumda bulunan 3,8 milyon metrekare arazisi üretime açılıyor.



Kayseri'de 3,8 milyon metrekare hazine arazisi üretime açılıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tarımsal üretime açılan 14 milyon metrekare hazine arazisinden en büyük payı 3 milyon 850 bin metrekare ile Kayseri'nin aldığını dile getirdi.

Kayseri de 3,8 milyon metrekare hazine arazisi üretime açılıyor!

Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, Kayseri’nin sanayi ve ticaretin yanı sıra tarım alanında da ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarımsal üretiminin desteklenmesi için ülke genelinde 14 milyon metrekare atıl araziyi çiftçilerin kullanımına sunduğunu dile getiren Büyükkılıç, bu kapsamda Kayseri’de de 3 milyon 850 bin metrekare arazinin üretime açılarak önemli bir kazanım sağlandığını söyledi.

Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla toplumun yararına, ekonomiye ve tarıma katkı amaçlı çalışmaların hızla devam ettiğini dile getirerek şunları ifade etti:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın atıl durumdaki hazine arazilerinde tarıma yönelik olarak faaliyetlere müsaade etmiş olması ülkemiz açısından önemli bir kazanım ve hepimiz için sevindiricidir. Türkiye genelinde yaklaşık 14 milyon metrekarelik alan tarıma açılıyorken, bundan çok şükür en büyük pastayı ve en büyük nasibi elde eden Kayseri'miz oldu. 14 milyon metrekarenin 3 milyon 850 bin metrekaresi Kayseri'mize ait olup önemli bir kazanım sağlanmıştır. İnşallah şehrimizde üretim açısından önemli bir yatırım aracı olacağına inandığımız bu toprakların, sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi ve üretime katkıda bulunulması dua ve temennisiyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

 

Hazine arazilerinin tarıma açılması TBMM gündeminde!


Geri Dön