26 / 04 / 2024

Seki Barajı’nın temeli atıldı!

Seki Barajı’nın temeli atıldı!

Aralarında uzun zamandır beklenen Seki Barajı’nın da bulunduğu toplam 65 milyon TL maliyetli 19 adet tesisin açılış ve temel atma merasimi; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi...




Aralarında uzun zamandır beklenen Seki Barajı’nın da bulunduğu toplam 65 milyon TL maliyetli 19 adet tesisin açılış ve temel atma merasimi; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Muğla Valisi Sayın Mustafa Hakan Güvençer'in, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ın, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkililerinin, belediye başkanlarının, basın mensuplarının ve çok sayıda vatandaşın iştirakiyle gerçekleştirildi.


Konuşmasına Ülke genelinde yatırımların büyük bir hızla devam ettiğini ifade ederek başlayan EROĞLU “Ülkemizde 2060 yılına kadar bütün şehirlerin içme suyu meselesini çözmek adına çalışmalar yapıyoruz. Sadece bu değil, sulama sektöründe de çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizde sulanmadık arazi bırakmamak adına GÖLSU Projesi’ni hayata geçirdik. “1000 Günde 1000 Gölet ve Sulama” Projesi ile; Ülkemizde,  su kaynaklarımızı değerlendirme adına ciddi yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. Muğlamıza GÖLSU projesi kapsamında 51 Gölet ve Sulamasını hizmete kazandıracağız. Sadece içme suyu ve sulama değil ağaçlandırma konusunda da ciddi yatırımlar yaptık. Ağaçlandırma çalışmalarında şu an Dünyada ilk 3 ülke arasındayız. Hedefimiz bu ivmeyi arttırarak devam ettirmektir.”dedi.



Yeni Asır


Geri Dön