26 / 04 / 2024

Boğaz’daki 60 yalı alıcısını bekliyor!

Boğaz’daki 60 yalı alıcısını bekliyor!

Gayrimenkul piyasasının genelinde bir yavaşlama gözlense de, yalı piyasayı oldukça hareketli. ‘Boğaz’ın incileri’ olarak anılan 60 yalı satılmayı bekliyor.




Gayrimenkul sektörünün genelinde bir yavaşlama görülse de yalı piyasayı oldukça hareketli. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, özellikle kurlardaki yükseliş sonrası, yabancı ve yerli yatırımcıları yalı piyasasına yönlendirdi. ‘Boğaz’ın incileri’ olarak anılan 60 yalısı şu sıralar alıcılarını beliyor.

İstanbul Boğazı’nın her iki yakasında 600 kadar yalı bulunuyor. Bu yalıların 366’sı tarihi eser niteliğinde. Yalıların fiyat aralığı ise 4,5 milyon dolar ile 95 milyon dolar arasında değişiyor.

60 yalı ve 40 yalı dairesi


Toplam 600 yalı içindeki 60 yalı da satış sürecinde. Söz konusu 60 yalının yarısı ise tarihi eser niteliğine sahip. Satışa bekleyen 60 yalının dışında 40’a yakın yalı dairesi de alıcı bekliyor.

En çok Katarlıların ilgi gösterdiği bu yalıların satışını hızlandıran etkenlerin başında, tarihi değeri ve rıhtıma uzunluğu yer alıyor.

Fethi Tınmaz'ın yalısı 19 milyona satılık

Boğaz’daki 60 yalı alıcısını bekliyor!


Satışa konu yalılar ile özellikle Körfez ülkelerindeki yatırımcıların ilgi gösterdiğini söyleyen Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, Fethi Tınmaz Yalısı’nın da 19 milyon liraya satışa çıkarıldığını belirtti.

İstanbul’da yalı ya da köşk satın almak isteyen vatandaşların mutlaka bunun için oldukça yüksek bir bütçe ayırmaları gerekiyor çünkü gerek bu mülklerin bulunduğu lokasyon gerekse de yalı ve köşk fiyatları zaten oldukça yüksek sınırlardan başlıyor.

Boğaziçi’nde eşsiz konuma sahip olan 600 civarında yalı bulunuyor. Boğazın en pahalı yalıları ise Kandilli, Kanlıca ve Vaniköy başta olmak üzere Anadolu Hisarı, Bebek, Yeniköy ve Beylerbeyi sınırları içerisinde. Bölgede en ucuz yalı fiyatı milyon dolarlardan başlarken 100 milyon dolara kadar da çıkıyor.

Boğaz'daki 60 yalı satılmayı bekliyor!

Boğaz’daki 59 yalı satış masasında bekliyor!


Geri Dön