20 / 04 / 2024

Boğaziçi Köprüsü'nden yürüyerek geçilecek!

Boğaziçi Köprüsü'nden yürüyerek geçilecek!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 17 Kasım'da koşulacak 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Boğaziçi Köprüsü'nde rezonans riskini aşmak için köprüye gruplar halinde alınacağını ve yürünerek geçileceğini bildirdi...




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Maratonu sırasında Boğaziçi Köprüsü'nün rezonans riskine karşı yürünerek geçileceğini söyledi. 


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 17 Kasım'da koşulacak 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Boğaziçi Köprüsü'nde rezonans riskini aşmak için köprüye gruplar halinde alınacağını ve yürünerek geçileceğini bildirdi. 


KÖPRÜDEN SONRA KOŞU 


Türkiye Omurilik Felçlileri Demeği (TOFD) merkezini ziyaret eden Bakan Yıldırım, burada basm mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldınm, 17 Kasım Pazar günü yapılacak 35. Vodafone İstanbul Maratonünun Boğaziçi Köprüsünden de geçilerek koşulacağını belirti. 


RİSKE KARŞI ÖNLEM 


Yıldırım, "Boğaziçi Köprüsü bir asma köprü olduğu için o kadar insan birden koşunca bir rezonans riski ortaya çıkıyor. Bu sorunun yaşanmaması için insanlar köprüye grup grup alınacak, koşma şeklinde değü yürüme şeklinde köprüden geçilecek. Amaç bu şenliği herhangi bir tatsız olaya mahal vermeden tamamlamak" diye konuştu, o İstanbul - aa Boğazına yapılacak 3 köprüye ilişkin de inşaatının son hız devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu: "3. köprüyü çevre yollarıyla birlikte 2015 yılının ortalarında bitirmek ve İstanbullular'ın hizmetine sokmak istiyoruz. Bu çok iddialı bir hedef, dünyada bir ilk olacak." 


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön