25 / 04 / 2024

Boğaziçi Köprüsü'nün bakım çalışması için geri sayım başladı!

Boğaziçi Köprüsü'nün bakım çalışması için geri sayım başladı!

Boğaziçi Köprüsü bakım çalışması için ihale geçtiğimiz yılın eylül ayında yapılmıştı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bakım çalışmalarının okullar kapandıktan sonra haziran ayında yapılacağını açıklamıştı...




Boğaziçi Köprüsü bakım çalışması için ihale geçtiğimiz yılın eylül ayında yapılmıştı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı çalışmaların okullar kapandıktan sonra haziran ayında yapılacağını açıklamıştı. Çalışmaların başlamasına az bir süre kala Boğaziçi Köprüsü'nde bu büyük bakım çalışması için geri sayım da başladı. Köprüdeki hazırlıklar hızlı bir şekilde tamamlanırken, E-5 Karayolu üzerinde her iki yakada da köprüye 800 metre kala 100 metre aralıklarla şu an için kapalı olan uyarı tabelaları yerleştirildi. Bu tabelalar çalışmalar başladığında açılacak ve sürücüler için uyarı görevi görecek.


Boğaziçi Köprüsü'ndeki çalışmalar akşam 22:00 ile sabah 06:00 saatleri arasında yapılacak. Köprünün ilk dizaynında kullanılan 236 çapraz halat değiştirilip dikey hale getirilecek. Ayaklar güçlendirilecek ve tabliye bölümleri ile asfalt yenilenecek. Çalışmalar sırasında trafik tamamen kapatılmayacak. Kabloların tabliye bağlantıları sırasında, trafiğin en aza indiği gece saatlerinde kenardaki birer şerit kapatılacak. Boğaziçi Köprüsü'ndeki elektrik aksamı da değiştirilecek. Çalışmaların ardından köprünün en az 40 yıl daha hizmet vermesi bekleniyor.



Habertürk


Geri Dön