25 / 04 / 2024

Boğaziçi Köprüsü’nün onarımı gece yapılacak!

Boğaziçi Köprüsü’nün onarımı gece yapılacak!

Her gün on binlerce kişinin saatlerini tükettiği İstanbul trafiğini tamir çalışmalarının da kabusa çevirmemesi için Boğaziçi Köprüsü’ nün 40 yıllık büyük bakımının gece yapılacağı bildirildi...




İSTANBUL TRAFİĞİNİ ARTIRACAK TAMİR İÇİN MÜJDELİ HABER


İstanbul'daki yol çilesini katmerleyen bakım çalışmaları trafiğin en az seyrettiği gece saatlerine alınacak. Kentin tamir programı için yeni stratejiler üzerinde durduklarını söyleyen Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, İstanbullu uyurken kendilerinin çalışacağını açıkladı. İstanbul’un gözünü korkutan Boğaziçi Köprüsü’ndeki 560 gün sürecek çalışmaların büyük çoğunluğunun gece yapılacağını söyleyen 1. Bölge Müdürü Kartal “Boğaziçi Köprüsü’ne ilişkin deprem çalışmaları tamamlanmıştır. Bundan sonraki bakım halatlar ve köprünün diğer yapılarıyla ilgili olacak” dedi.


Şeritlerden biri kapanacak


Vatandaşlarda ve basında yer alan çalışmalar sırasında Köprü’nün tamamen kapalı olacağı iddialarının doğru olmadığını vurgulayan Kartal “Çalışmalarımız vatandaşları mağdur etmeyecek. Gece ağırlıklı çalışmalar yapacağız. Halat değişikliği yapıldığında ise şeritlerden sadece bir tanesi kapatılacak. Bu bakım 40 yıllık bir bakım ama ‘Yaptık 40 yıl daha dokunmayacağız’ diye bir durum yok. 24 saat bakım onarım, izleme gözleme çalışması devam edecek. Gözle ve teknik anlamda muayeneler yapılıp, gerektiği zaman tedbirler alınacaktır. Zamanla tüm çalışmalarımızı geceye kaydırmayı istiyoruz” diye konuştu.


MARMARAY KALABALIĞI RAHATLATTI


Marmaray’ın İstanbul trafiğini büyük oranda rahatlattığını anlatan İsmail Kartal, “Marmaray’ın trafiğe etkisi var. Saatte 75 bin, günde 1 milyon insanı taşıyacak bir sistem.  Marmaray ile birlikte trafikten ne kadar araç çekildiği bilgisi yok ama hissedilir bir azalma var. Marmaray, lastik tekerlekli tüp geçit ve 3. Köprü bittiğinde İstanbul trafiğinde büyük bir rahatlama sağlanacaktır” dedi.


Erdinç Akkoyunlu/Star


Geri Dön