29 / 03 / 2024

Bomba iddia: Yeni asgari ücret bilgisi belli oldu! İşte net rakam!

Bomba iddia: Yeni asgari ücret bilgisi belli oldu! İşte net rakam!

Ocak 2023 zammı ile yeni asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin tahminler ise peş peşe gelmeye devam ediyor. Ocak ayında da enflasyonun üzerinde ciddi artışların olması beklenen asgari ücret için Ankara kulislerinden net rakam geldi.



Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayı içerisinde bir araya gelerek milyonlarca vatandaşın maaşını belirleyecek olan o kararı verecek. Yeni asgari ücret için ‘enflasyon oranı’ kıstas olarak belirlenirken masadaki oran ve rakamın ne olacağı ise yavaş yavaş netleşmeye başladı. 2023 Asgari ücret ne kadar olacak? İşte  Ankara  kulislerinde konuşulan son rakam ve diğer detaylar

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Bomba iddia: Yeni asgari ücret bilgisi belli oldu! İşte net rakam!

Asgari ücret Ocak 2023 için geri sayım başladı. Aralık ayında tespit komisyonunun toplanmasıyla yeni rakam belirlenecek. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ekonomi yönetiminden gelen açıklamalar doğrultusunda yeni asgari ücretin enflasyon rakamlarının üzerinde olacağı neredeyse kesinleşti. Bu yıl iki kez zamlanan asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı merak edilirken ocak tahminleri gündemden düşmüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram asgari ücret için Ankara’da konuşulan son rakamı duyurdu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön