20 / 04 / 2024

Asgari ücrete ara zamda son dakika! Yeni asgari ücret kaç lira olacak? Asgari ücret zammı nasıl hesaplanacak?

Asgari ücrete ara zamda son dakika! Yeni asgari ücret kaç lira olacak? Asgari ücret zammı nasıl hesaplanacak?

Milyonlarca asgari ücretli Temmuz ayını beklerken, pek çok isimden konuyla ilgili açıklama geldi. Peki yeni asgari ücret kaç lira olacak? İşte ayrıntılar...



Milyonlarca kişi asgari ücret zammındaki son dakika gelişmelerini araştırıyor. Senede bir defa belirlenen asgari ücret 2022 yılı için yüzde 50.54 oranında zamlanarak 4 bin 253 lira olmuştu. Enflasyon rakamlarının yüksek seyretmesiyle birlikte Temmuz'da da asgari ücrete zam yapılması gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’in konuya ilişkin açıklaması asgari ücret ara zammı için yeşil ışık şeklinde görüldü. 

Asgari ücrete ara zamda son dakika! Yeni asgari ücret kaç lira olacak? Asgari ücret zammı nasıl hesaplanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücrete ara zam yapılmasıyla ilgili olarak, "Yani önümüzde Temmuz dönemi var. Çalışanlarımızla sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanları ile değil, özel sektör emeklileri ile Bağkurlularla çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı 'Benim devletim benim yanımdadır' dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün akşam saatlerinde TÜRK – İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Görüşmede bir rakam konuşulmadığına dikkat çeken Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile asgari ücret, emeklilerin durumu, EYT, geçici işçiler ve taşerona ilişkin her konuyu konuşma imkanı yakaladıklarını belirtti. 

Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücret kaç lira olacak? İşte asgari ücretle ilgili merak edilen her şey...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön