26 / 04 / 2024

Borçların faizleri bir bir silinecek! Meclis’te kabul edildi!

Borçların faizleri bir bir silinecek! Meclis’te kabul edildi!

Öğrenim kredisi borçlarının faizleri ve aynı zamanda enflasyon farklarının silinmesini içeren düzenlemelerin de bulunduğu torba teklifin ilk 25 maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte detaylar…



Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ekonomi ile ilgili düzenlemelerin bulunduğu ’Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri gerçekleşiyor. Komisyon görüşmeleri esnasında teklifin ilk 25 maddesi kabul gördü. Tüm öğrencilerin merak ile beklediği öğrenim kredisi borçları ile ilgili düzenleme de kabul edilen maddeler arasında bulundu.

AYLIK DÖNEMLER

Kabul gören maddeye göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu’nda gerçekleşen değişiklik ile birlikte öğrenim kredisi alanlar, aldıkları miktar kadar ödeme gerçekleştirecek. Bu şekilde ise öğrenci ne kadar kredi aldı ise o kadar borçlanacak. Kredi borçları mezun olunduktan iki sene sonra ödenmeye başlanacak. Öğrenim kurumundan mezun olan veya herhangi bir nedenle öğretim kurumu ile ilişiği kesilenler iki sene sonra başlamak üzere, kredi aldığı kadar zaman diliminde ve aylık dönemler halinde borcunu ödeyecek.

Borçların faizleri bir bir silinecek! Meclis’te kabul edildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön