25 / 04 / 2024

DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi mecliste!

DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi mecliste!

DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Bağımsız  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesine ilişkin soru önergesi verdi. Koncuk, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Koncuk, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Koncuk, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Devlet Hava Meydanları İşletmesi, “Antalya, Ankara, Gazipaşa-Alanya,  İzmir  ve Milas-Bodrum havalimanlarında” TAV'ın sözleşmesini 2 yıl uzattığını, kira borçlarını da 2 yıl ertelediğini TAV Havalimanları şirketinin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildiriyle kamuoyu öğrenmiş oldu.''

DHMİ nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi mecliste!

Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1. Sayıştay raporlarına da yansıyan, DHMİ'nin, havalimanlarının kira borcunun yüklü faizlerini  sildiği, ana para ödemelerini ise iki yıl ötelediği ve bazı havalimanlarında hesaplanan garanti üstü alacaklarının da çeşitli nedenlerle kasasına girmediği ortada iken Sayıştay raporları bir kez daha neden göz önüne alınmamıştır?  Milyonlarca esnafın pandemi kaynaklı sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle yaşadığı ekonomik sorunlar dikkatte alınmazken, salgın kaynaklı seyahat kısıtlamalarının yarattığı mücbir sebep koşulları nedeni ile TAV’in sözleşmesi neden 2 yıl uzatılarak, kira borçları da 2 yıl ertelenmiştir?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön