25 / 04 / 2024

Borcu olan 12 bin kişi indirime koştu!

Borcu olan 12 bin kişi indirime koştu!

TOKİ'nin borcunu ödeyerek tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için gerçekleştirdiği yüzde 20 indirim kampanyasından yaklaşık 12 bin kişi yararlandı.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan yüzde 20 indirim kampanyası yoğun ilgiyle karşılaştı. Kampanya kapsamından yaklaşık 12 bin vatandaş yararlandı. 

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; kampanya ile 9 bin 631 vatandaş, borcunun tamamını kapattı ve tapularını alma hakkına sahip oldu. Borcunun yüzde 25’ini aşmamak şartı ile peşin ödeyenlere yüzde 20 indirim yapıldı. Açıklanan rakamlarla 2 bin 137 vatandaş ise kısmi ödemeyle indirim fırsatını kullandı. Böylece kampanyadan toplam 11 bin 768 konut ve iş yeri alıcısı yararlandı.

Borcu olan 12 bin kişi indirime koştu!

YASTIK ALTI TASARRUF

TOKİ ile protokol imzalayan ve satışların gerçekleşmesine imkan sağlayacak kamu bankalarınca konut kredisi verildi. Bu protokol kapsamında borç bakiyesi kapatmak için yüzde 4.85’inin banka kredisi kullanılabileceği duyuruldu. İndirim fırsatından yararlanmayı planlayanların yüzde 95’i borçlarını banka kredisi kullanmadan kişisel tasarruf usulüyle ödedi. Kampanya üsresi boyunca yastık altı tasarrufların kullanıldığı görüldü. Kampanya ile  TOKİ  tarafından satılan 2019 yılı bitinceye kadar yapılan ve geri ödeme taksitleri en son 2019 yılının sonunda başlayan konut ve iş yeri alıcıları da faydalandı.  Geri kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve işyeri alıcıları indirim kampanyasından bahsedildi.

TOKİ indirim kampanyasından 11 bin 768 kişi yararlandı!


Geri Dön