28 / 03 / 2024

Hollanda’da sosyal yardım alan 12 bin fırsatçı tespit edildi!

Hollanda’da sosyal yardım alan 12 bin fırsatçı tespit edildi!

Hollanda’da Türkiye’de ev sahibi olan 12 bin kişi tespit edildi. Sosyal yardım alan kişinin nakit 6 bin Euro’su yoksa da sosyal yardım alma hakkına sahip oluyor.



Hollanda’da Türkiye’de mal varlığı olduğu halde sosyal yardımlardan yararlananlar, belediye tarafından tespit edildi. Kişilerin yasal olarak tekrar belediyeden sosyal yardım alma hakkının olduğu kaydedildi.

Buna göre, Hollanda’da sosyal ödenek alan bir kişi Türkiye’de ev veya arsa sahibiyse belediye bu kişinin ödeneğini hemen durduruyor. Verilen ödeneği faizi ve masrafı ile birlikte geri alıyor.

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre, kişinin mal varlığı tespit edildikten sonra belediyeye ödeyeceği borç Türkiye’deki mal varlığının değerinden fazla ise Hollanda’da tekrar yasal olarak sosyal yardım alma hakkı doğduğu yer aldı. Ayrıca, sosyal yardım alan kişinin nakit 6 bin Euro’su yoksa da sosyal yardım alma hakkına sahip. Yapılan araştırmalara göre ise hem sosyal ödenek alan hem de Türkiye’de yatırımı olan 12 bin kişi tespit edildi.


Geri Dön