20 / 04 / 2024

Borcu olan dikkat! Bu fırsatı kaçırmayın!

Borcu olan dikkat! Bu fırsatı kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), borcunu erken ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik her sene düzenlediği kampanyayı yeniden başlattı. Kampanya için son başvuru tarihi 28 Mayıs. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu ödeyip tapusunu teslim almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için daha önce hayata geçirdiği indirim kampanyasını yeniden hayata geçiriyor. Posta'da yer alan habere göre; uygulama dahilinde yer alan projelerdeki konut ve işyeri alıcılarının TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Kampanyadan,  TOKİ  tarafından satışları 2019 senesi sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 yılı sonu itibarıyla başlamış olanlar faydalanabiliyor. Ek olarak kalan taksit sayısı 12 ve daha az olanlar kampanyadan yararlanamayacak. 

Borcu olan dikkat! Bu fırsatı kaçırmayın!

10 YILA KADAR 

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve işyeri alıcıları, gayrimenkul satış sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan piyasaya göre daha uygun faiz oranlarıyla konut kredisinden faydalanabilenecek. Ziraat Bankası ve Halkbank, 120 aya (10 yıl) varan krediyi konutta yüzde 1.37, işyerinde yüzde 1.47 oranla kullandıracak. Tutar sınırı olmayan krediden binde 5 oranında tahsis ücreti alınacak. Piyasada faiz oranları ise ortalama yüzde 1.52 seviyesinde yer alacak.

10 KİŞİDEN 3’Ü YARARLANDI 

Önceki yıl 6 Mayıs-19 Haziran arasında düzenlenen ilk kampanyadan 19 bin 370 kişi faydalanarak toplam 1.1 milyar liralık borcunu ödemişti. Kampanyaya katılanların yüzde 68.76’sı borçlarını kişisel tasarrufları ile kapatırken, yüzde 31.24’ü de 364 milyon liralık borçlarını banka kredisi kullanarak ödeme sağlamıştı. Başka bir deyişle 10 kişiden 3’ü kredi kullanmıştı. Ancak geçen yıl düzenlenen ilk kampanyada kredi oranı konutta yüzde 0.82, işyerinde yüzde 0.83 gibi düşük bir seviyedeydi.

Borcu olan dikkat! Bu fırsatı kaçırmayın!

TAKSİTLERİ SABİTLMEK İÇİN 

TOKİ’de konutların aylık taksidi, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarından en düşük olanına göre çıkartılıyor. Bazı projelerde üç seçenekten hangisine göre artacağı önceden belli oluyor. TÜFE şu anda yüzde 16.19, ÜFE ise yüzde 31.20. Memur maaş artışı ise yüzde 7.36 olmuştu. Taksitler her yıl değişen oranlarda arttığından, aylık ödemelerini sabit tutmak isteyenler krediyi tercih edebiliyor. 

TOKİ'den ayda 557 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! 


Geri Dön