23 / 04 / 2024

Bornova Belediyesi'nde Kültürpark krizi!

Bornova Belediyesi'nde Kültürpark krizi!

İzmir kamuoyunun bir süredir tartıştığı Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark projesi, Bornova Belediyesi'nde krize neden oldu.




İzmir kamuoyunun bir süredir tartıştığı Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark projesi, Bornova Belediyesi'nde krize neden oldu. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı odaların projeye karşı hazırladığı raporu  İzmir  Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyelerine sunmaya hazırlanan isimlerden biri olan Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer'in, Bornova Belediyesi'ndeki görev yeri sunumdan bir gün önce değiştirildi. İddiaya göre, belediye yöneticileri Kocaer'e toplantının yapılacağı gün de belediyedeki görevinin başında olması talimatı verdi. Kocaer bu nedenle Koruma Kurulu'nun toplantısına katılamadı. TMMOB, Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek Bornova Belediyesi'ne tepki gösterdi.


"Karar sürgün niteliğindedir"


İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Melih Yalçın," Bornova Belediyesi, İzmir'de bir meslek odasının Yönetim Kurulu Başkanı olan çalışanı hakkında bu kadar aceleci ve uzmanlığı esas almayan sürgün niteliğindeki kararı neden aldı? Bu görev değişikliği yerel yönetimin hoşa gitmeyen çalışmalarının eleştirilmesini engellemek içinse, şimdiden söyleyelim; bu çaba boşunadır" dedi. Öte yandan basın toplantısından önce Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın, Mimarlar Odası'na gelerek basın açıklamasına katılmak istediği öğrenildi. TMMOB üyelerinin, uygun olmayacağı gerekçesiyle Atila'nın isteğini geri çevirdiği öğrenildi.



Yeni Asır


Geri Dön