23 / 04 / 2024

Bornova Devlet Hastanesi Ağustos 2016'da hizmete giriyor!

Bornova Devlet Hastanesi Ağustos 2016'da hizmete giriyor!

İzmir'in Bornova ilçesinde ihtiyaçlar doğrultusunda 200 yataklı ve dijital (kağıtsız) hastane olarak planlanan ve inşaatının yüzde 82'si tamamlanan yeni Bornova Devlet Hastanesi önümüzdeki yıl Ağustos ayında hizmete girecek.




İzmir'in Bornova ilçesinde ihtiyaçlar doğrultusunda 200 yataklı ve dijital (kağıtsız) hastane olarak planlanan ve inşaatının yüzde 82'si tamamlanan yeni Bornova Devlet Hastanesi önümüzdeki yıl Ağustos ayında hizmete girecek. Açıldığında tamamen kağıtsız hastane olarak hizmet verecek şekilde altyapısı hazırlanan hastane, fiziki koşulları, işleyişi ve potansiyeli bakımından bölgenin kaliteli ve hızlı sağlık hizmetine kavuşmasını sağlayacak. 


Elips şeklinde 


6 bloktan oluşan bina gün ışığından ve ısısından sürekli faydalanabilmesi için elips şeklinde inşa edilirken merkezi iklimlendirme sistemi sayesinde binanın ısı yönünden konforu da sağlanacak. Yeni hastanede daha önceden 4 bin metrekare olan kapalı alanı 38 bin 200 metrekareye çıkarılarak eskiye nazaran kişi başına düşen alan en az 10 kat daha artırıldı. Hastanın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde konforlu olarak dizayn edilen hasta odaları ise görücüye çıktı. Hastane suit, tek ve çift kişilik olarak planlanan odalar, geniş ve ferah bekleme alanları, 980 ağaç ile ağaçlandırılacak özel peyzaj düzenlemesine sahip bahçesi, 560 aracın park edilebileceği otoparkı ile Bornova ve bölge halkına yeni nesil sağlık hizmetini vermeye hazırlanıyor. 


'Çağa yakışır hizmet'


Hastane inşaatını ziyaret eden ve hızla gelinen bu noktadan memnuniyetlerini dile getiren  İzmir  Kuzey KHB Genel Sekreteri Ahmet Emin Erbaycu, "Amacımız bölgemizdeki sağlık hizmetini güçlendirmek ve bölge halkının gelecek dönemde gelişen teknolojiye uygun, donanımlı, çağa yakışır sağlık hizmetine ulaşmasını sağlamak. Hastanemiz inşaatının geldiği bu seviyeyi görmek bizi heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. Bölge halkına ve çalışanlarımıza anlayışlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön