26 / 04 / 2024

Borsa haftayı yeni rekorla kapattı!

Borsa haftayı yeni rekorla kapattı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,87 kazanç ile 3.934,63 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Bu kazanç ile en yüksek seviye rekorunu 3.952,22 puana taşıdı.



Borsa İstanbul haftayı rekorlarla tamamladı. BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 33,78 puan artış gösterirken toplam işlem hacmi 71,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi ise yüzde 0,95 değer kaybetti. Holding endeksi ise yüzde 1,63 değer kazandı.

EN ÇOK BİLİŞİM KAZANDIRDI

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran ise belli oldu.

Yüzde 4,31 ile bilişim sektör endeksleri arasında en çok kazandıran olurken, en çok gerileyen ise yüzde 1,18 ile iletişim oldu.

KÜRESEL ÇAPTA ENFLASYON ENDİŞELERİ

Analistle yaptıkları açıklamada küresel çapta enflasyon ve resesyon endişeleri ile yeniden yükselen tahvil faizlerinin pay piyasalarını baskılamaya devam ettiğini belirtirken, yurt içi piyasaların ise pozitif ayrıştığını bildirdi.

Borsa haftayı yeni rekorla kapattı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön