26 / 04 / 2024

Borsa haftayı kazançlı kapattı! 20 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa haftayı kazançlı kapattı! 20 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa, haftanın son işlem gününde yatırımcılarına yüzde 1,25 oranında kazanç sağladı. Gün içerisinde en çok kazandıran sektör endeksi bankacılık sektörü oldu. İnşaat endeksi ise kaybettirdi.



Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın son gününde yüzde 1,25 değer kazanarak günü 5.490,34 puandan kapattı. Gün içerisinde sektör endeksleri arasında en çok bankacılık sektörü kazandırırken, en çok kaybettiren ise inşaat endeksi oldu.

Borsa haftayı kazançlı kapattı! 20 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 67,97 puan artış gösterdi. Toplam işlem hacmi ise 104 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Haftanın son işlem günü bankacılık endeksi yüzde 5,62 ve holding endeksi yüzde 1,34 oranında prim yaptı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık endeksi olurken, inşaat endeksi ise yüzde 2,77’lik kayıp ile en çok kaybettiren oldu.

Piyasa çevreleri, küresel çapta resesyon riski ve para politikalarına ilişkin belirsizliklerin piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırdığını vurgularken, Borsa İstanbul BIST 100 endeksinin ise yurt dışı piyasalardan pozitif ayrışmaya devam ettiğini ifade etti.

DOLARA MB FRENİ

Dolar TL kurundaki hareketlilik üzerine bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankaların zorunlu karşılık yükümlülükleri haricinde yurt içinde tutacakları yabancı para cinsinden hesaplara yüzde 4,5 faiz ödeyeceğini kamuoyuna duyurdu. Bu açıklamaların ardından banka hisselerindeki yükselişin ivme kazandığını söyleyen uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5 bin 500 seviyesinin direnç, 5 bin 200 puanın destek konumunda bulunduğunu dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön