20 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları haftayı nasıl kapattı?

Konut kredisi faiz oranları haftayı nasıl kapattı?

Konut kredisi faiz oranları haftayı nasıl kapattı? Peş peşe artışların yaşandığı haftada konut kredisi faiz oranlarında son durum ne oldu?



Hafta içerisinde 10 banka konut kredisi faiz oranlarında artış uyguladı. Bankaların ortalama konut kredisi faiz oranları son bir hafta içinde 6 puan arttı. Haftaya yüzde 1.45 ile başlayan en düşük konut kredisi faiz oranı seviyesi yüzde 1.55’e yükseldi. En yüksek konut kredisi faiz oranı ise yüzde 2.75’ten yüzde 2.77’ye çıktı.

Hafta boyunca konut kredisi faiz oranlarında artış uygulayan bankalar şu şekilde; Akbank, QNB Finansbank, HalkBank, HSBC, İNG Bank, Şekerbank, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, VakıfBank ve kampanyalı konut kredisi için TEB.

Artışlar sonrası konut kredisi faiz oranlarının ortalaması yüzde 2.11 oldu. En düşük konut kredisi faizi yüzde 1.55’den başlarken, özel bankalarda görülen en düşük kampanyalı konut kredisi faizi oranı yüzde 1.72 oldu.

En uygun konut kredisi faiz oranı ile 100.000 TL konut kredisi hesaplama . yapıldığında kredinin 5 yıl vadeli taksitleri 2.570 TL, 10 yıl vadeli ödemeleri 1.840 TL’ ye karşılık geliyor.

Bankaların 17 Mayısla biten haftanın kapanışında 10 yıl vadeli tabela konut kredisi faiz oranlarını Kredi Pazarı  listeledi.

Konut kredisi faiz oranları haftayı nasıl kapattı?


Geri Dön