29 / 03 / 2024

Borsa İstanbul Finans ve Teknoloji Yerleşkesi Ağustos 2015'te tamamlanacak!

Borsa İstanbul Finans ve Teknoloji Yerleşkesi Ağustos 2015'te tamamlanacak!

Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Takasbank’ı tek çatı altında buluşturulacağı, 36.500 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan “Borsa İstanbul Finans ve Teknoloji Yerleşkesi”nin temeli atıldı...



BORSA  İstanbul ’un, Uluslararası İstanbul Finans Merkezi faaliyetleri doğrultusunda Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Takasbank’ı tek çatı altında buluşturacağı 'Borsa İstanbul Finans ve Teknoloji Yerleşkesi'nin temeli atıldı. Temel atma töreninde konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan, "Borsa İstanbul’u bir mükemmeliyet merkezi haline getirecek çalışmalarımız var. Bu çerçevede MKK ve Takasbank’ı aynı yerleşke içinde bir araya getiriyoruz. Birincil Veri Merkezi’mize ek olarak İkincil Veri Merkezi’ni kuruyoruz. Finansal işlemlerin yanı sıra tüm teknik operasyonların kesintisiz sürmesini sağlayacak bir enerji merkezi inşa ediyoruz. Haldız İnşaat'la birlikte tüm bu operasyonu 400 gün içinde, yani Ağustos 2015’te tamamlayarak, Türkiye ekonomisine katkımızı sürdüreceğiz" dedi.  


1970'LERDEN BERİ GÜNDEMDE


Törende konuşan Turhan, temeli atılan projenin aslında 1970’lerde gündeme geldiğini ve 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin ardından da bir anlamda zorunluluk olduğuna dikkat çekti.  


'Güç Merkezi'yle kesintisiz enerji


PROJE kapsamında inşa edilecek 3 bin 600 metrekare kapalı alana sahip üç katlı Güç Merkezi ile Borsa İstanbul, bugünkü güç merkezindekine oranla kapasitesi iki katına çıkarılacak. Böylece kesintisiz, 24 saat sistemlere enerji sağlanabilecek. 


Akşam



Geri Dön