25 / 04 / 2024

Borsa İstanbul haftaya nasıl başladı? Borsada son durum ne?

Borsa İstanbul haftaya nasıl başladı? Borsada son durum ne?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, henüz yeni giriş yaptığımız haftaya yüzde 0,77 artış ile 3.654,74 puandan başlamış oldu. İşte detaylar…



Açılışta BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 27,77 puan ve bununla birlikte yüzde 0,77 değer kazanıp 3.654,74 puana kadar çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,86 ve holding endeksi ise yüzde 0,57 artış gördü. Sektör endeksleri arasında da en fazla kazandırmış olan yüzde 2,47 ile bilişim olurken tek kaybettiren ise yüzde 0,28 ile spor olmuş oldu.

BIST 100 endeksi, geçtiğimiz cuma günü yükseliş eğiliminde hareket etmesi sonrası yüzde 2,07 değer kazanıp 3. 626, 96 puan ile birlikte tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını görmüş oldu. Endeksin haftalık bazdaki kazancı da yüzde 1,66 şeklinde oldu.

Dünyanın önde gelen analistleri ise enflasyon beklentilerindeki yükseliş ve aynı zamanda resesyon kaygıları ile birlikte küresel piyasalardaki dalgalı seyrin devam ettiğini ifade etti.

Merkez bankaları yetkili olan kişilerin açıklamaları ve jeopolitik gerilimleri ile ilgili haber akışının yakından izleneceğini ifade eden analistler, bu hafta için ABD'de yoğunlaşan ve yurt içinde başlayacak olan şirket finansal sonuçlarının da hisse ve aynı zamanda sektör bazlı hareketliliği artırabileceğini dile getirdiler.

 Borsa İstanbul haftaya nasıl başladı? Borsada son durum ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön