23 / 04 / 2024

Borsa İstanbul’da görülmemiş zirve! Tüm zamanların en yüksek kapanışı gerçekleşti

Borsa İstanbul’da görülmemiş zirve! Tüm zamanların en yüksek kapanışı gerçekleşti

BIST 100 endeksi, güne % 1,09 artışla, rekor seviye olan 2. 860, 53 puan ile başladı. Açılış zamanı BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 30, 95 puan aynı zamanda % 1, 09 değer kazanıp 2. 860, 53 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. İşte detaylar…



Bankacılık endeksi % 0, 96 ve holding endeksi % 0,93 artışa geçti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran ise % 2, 65'le ulaştırma, tek kaybettiren ise % 0, 57'yle orman, kağıt, basım olarakm kayıtlara geçti.

BIST 100 endeksi, dün % 1, 59 değer kazanarak 2. 829, 58 puan ile tüm zamanların en yüksek kapanışını tarihe yazdı.

Dün, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuz ayında yıllık % 8, 5 artarken, aylık bazda değişime gitmedi.

Analistler ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahminlerin altında gelen enflasyon sonuçlarının ardından ultra şahin para politikalarında gevşeme göstereceği beklentisi ile küresel pay piyasalarında pozitif bir seyrin hakim olduğunu ifade etti.

Para piyasalarında Fed'in eylül ayında 50 baz puan faiz artıracağına yönelik iddiaların veri sonrası bir ara % 71 ihtimal ile fiyatlandığını söyleyen analistler, Fed yetkililerinin sert açıklamalarına devam etmesi ile birlikte söz konusu ihtimalin % 58'e düştüğüne dikkat çekti.

Borsa İstanbul’da görülmemiş zirve! Tüm zamanların en yüksek kapanışı gerçekleşti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön