20 / 04 / 2024

Borsa rekor tazeledi! Tüm zamanların en yüksek kapanışını yaptı!

Borsa rekor tazeledi! Tüm zamanların en yüksek kapanışını yaptı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,25 yükselişle 4.668,52 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi ve gördüğü en yüksek seviye rekorunu 4.784,01 puana taşımış oldu.



BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 11,52 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 139,2 milyar TL ile rekor seviyede gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 2,94 değer kazandı, holding endeksi ise yüzde 1,34 değer kaybetti.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,97 ile kimya, petrol, plastik oldu. En çok gerileyen ise yüzde 3,87 ile ulaştırma sektörü oldu.

ABD'de enflasyonun tepe yaptığına yönelik güçlenen beklentilere karşın artan jeopolitik risklerle küresel pay piyasalarının karışık seyrettiğini belirten analistler, Borsa İstanbul'un ise pozitif ayrışmasını sürdürdüğünü belirtti.

Yarın merkez bankalarının yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin de yatırımcıların takibinde olacağını ifade eden analistler, yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'den gelecek haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri, Euro Bölgesi'nde enflasyon, Japonya'da dış ticaret dengesinin öne çıkacağını söyledi

Borsa İstanbul’da durum böyleyken dolar,euro ve altına da göz atalım.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön