25 / 04 / 2024

Borsa günü rekorlarla tamamladı! Tüm zamanların en yüksek günlük kapanışı…

Borsa günü rekorlarla tamamladı! Tüm zamanların en yüksek günlük kapanışı…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,90 değer kazanarak 4.657,00 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. BIST 100 endeksi, bu sonuçla gördüğü en yüksek seviye rekorunu 4.686,57 puana taşımış oldu.



BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 86,80 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 125,2 milyar lira seviyesine çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 6,28 değer kazanırken holding endeksi yüzde 0,13 arttı.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık olurken, en çok değer kaybeden ise yüzde 3,66 ile spor oldu.

ABD'de Üretici Fiyat Endeksinin (ÜFE) ekimde beklenenden az artmasını değerlendiren analistler, piyasalarda risk iştahının arttığını söylüyor.

BIST İstanbul günü rekorlarla kapatırken dolar, euro ve altındaki duruma da bakalım.

Dolar son dönemdeki durağan seyrini devam ettiriyor. 18. 60 seviyelerinden işlem gören doların sene sonunda ve yeni yılda düşeceği tahmin ediliyor.

Euro ise dolara göre yukarı yönlü bir grafik çiziyor. Bir süre yatay seyreden euro dün yükselişe geçmişti. Bugün ise euro 19.31 seviyelerinden işlem gördü.

Gram altın son günlerin adeta parlayan yıldızı. Yatırımcısının yüzünü güldüren gram altın 1059 seviyelerinde işlem gördü. Çeyrek altın 1708 liradan alınarak 1753 liradan satıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön