26 / 04 / 2024

Borsa İstanbul’da neler olacak? Hisseler normale dönüyor mu?

Borsa İstanbul’da neler olacak? Hisseler normale dönüyor mu?

Borsa İstanbul tarihine geçecek olan ve yaklaşık 1.5 ay süren süreç nihayet kısmen tamamlandı. Öte yandan normal trende yeniden dönebilmek için elimizde kalan ise sadece yeniden başlayacak olan bilanço beklentileri.



Ucuz kalmış banka hisselerinin üzerinden yapılan spekülasyonlar, vadeli piyasadaki durumları nedeniyle batan yatırımcılar, bu yatırımcıları yanlış işlemleriyle batıran birkaç oyuncunun köşeye sıkışmasıyla birlikte, beraberinde aracı kurumların da çok riskli bir pozisyona getirmesi ve de tüm borsa şirketlerinin üzerinde oluşan büyük baskı… 

Takasbank formülünün devreye alınmasıyla devamında kabusa dönüşebilecek bir likidite faciası da şimdilik yoluna koyulmuş görünüyor.

RİSK DAHA TAMAMEN BİTMEDİ

Peki, risk neden bitmedi? Sonuç olarak İş GYO’da ne seviyede hisse teminatı alındığı açıklanmamış olsa da yaklaşık milyar liraya yakın bir hisse Takasbank’ta kredi karşılığı teminata geçirilmiş durumda. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön