25 / 04 / 2024

Borsa İstanbul’da yükseliş potansiyeli!

Borsa İstanbul’da yükseliş potansiyeli!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yükseliş potansiyeli, beklentileri aşmış olan bilançolar ve küresel merkez bankalarının da "ultra şahin" para politikalarının yavaşlayacağı ile ilgili beklentilerle devam ediyor. İşte detaylar…



BIST 100 endeksinde rekorlar ile geçtiğimiz hafta üç haftanın ardından bu hafta sınırlı bir düzeltme olmuş olsa da piyasa beklentileri pozitif şekilde kalmaya devam ediyor.

Küresel bazda önemli merkez bankalarının artan resesyon endişeleri ile birlikte "ultra şahin" para politikalarında yumuşamaya gideceği ile ilgili beklentiler görece riskli varlıklara olan talebi de artırırken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki hafta alacağı faiz kararının ardından konu i,le ilgili yapacağı yönlendirmeler büyük önem arz ediyor.

Bununla birlikte, yurt içinde yoğunlaşan bilanço zaman diliminde beklentileri geride bırakan şirket karlılıklarının ardından yatırım kurumları hedef fiyatlarını yukarı yönlü revize etmişken, bu durum BIST 100 endeksinde yükseliş potansiyeline destek veriyor.

BIST 100 endeksi, sene başından bu güne yaklaşık olarak yüzde 110 getiri ile küresel pay piyasalarından oldukça pozitif şekilde ayrışırken, görmüş olduğu en yüksek seviyeyi 4.015,62 puana taşıdı.

Ekim başından itibaren de yüzde 20'den fazla değer kazanan BIST 100 endeksinde, bütün sektör endeksleri de yükseliş kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön