20 / 04 / 2024

Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!

Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!

Yatırımcıların son dakika gelişmelerini merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 2,31 artışla 5.233,23 puandan başladı.



Yatırımcıların son dakika gelişmelerini merakla takip ettiği Borsa yeni haftaya yükselişle başladı. Verilen detaylara göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 118,26 puan ve yüzde 2,31 değer kazandı ve 5.233,23 puana çıktı.

Açıklanan rakamlara göre, bankacılık endeksi yüzde 3,57 ve holding endeksi yüzde 2,14 artış gösterdi. Ayrıca Tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran ise bankacılık oldu.

Aktarılan son dakika detaylarına göre, geçen haftanın son işlem gününde yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 3,13 değer kazandı ve günü 5.114,97 puandan kapattı.

Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta yapılacak toplantıda faiz artırmayabileceğine yönelik olarak beklentilerin güçlenmesiyle yeni haftaya pozitif başlandığını kaydetti.

ABD'de borç limiti krizinin arkada kalmasından sonra açıklanmış olan makroekonomik verilerdeki sinyaller piyasaların yönü üzerinde de oldukça etkili oluyor.

Cuma günü resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de tarım dışı istihdam Mayıs ayında 339 bin kişi artarak beklentileri aşarken, işsizlik oranı yüzde 3,4'ten yüzde 3,7'ye çıktı. Ayrıca Fed'in dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç da aylık yüzde 0,3 artarak piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön