25 / 04 / 2024

Borsada işlemler geçici olarak 5. kez durduruldu!

Borsada işlemler geçici olarak 5. kez durduruldu!

Borsa İstanbul, BIST 100'deki kayıpların yüzde 5'e yükselmesinden sonra yine devre kesici uyguladı. 



Borsa İstanbul, BIST 100’deki kayıpların yüzde 5’in üzerine yükselmesinden sonra devre kesiciyi çalıştırdı. Sputnik News'te yer alan habere göre; Borsa İstanbul, bugüne hızlı satış dalgasıyla başladı ve ardından bir miktar toparlanma kaydetti. Öğleden sonra ise BIST 100’deki kayıp yüzde 5’e ulaştı ve 1800 seviyesinin altına düştü. 

Borsada işlemler geçici olarak 5. kez durduruldu!

Borsa İstanbul tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “Saat 14:39:26 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı'nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur” ifadelerine yer verildi. 

BIST 100, son dört işlem gününde toplam 5 defa devre kesiciyi çalıştırdı. 

Borsada işlemler geçici olarak 2. kez durduruldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön