24 / 04 / 2024

Borsada ‘sınırlı’ yükseliş! Hangi hisseler prim yaptı? İşte 7 Nisan’da en çok işlem gören hisseler!

Borsada ‘sınırlı’ yükseliş! Hangi hisseler prim yaptı? İşte 7 Nisan’da en çok işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul haftayı artıda kapattı. Alış ağırlıklı seans sonunda Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yüzde 0,24 oranındaki sınırlı yükseliş ile haftayı 4 bin 924 puandan tamamladı.



Borsa İstanbul’daki yükseliş trendi bugün de devam etti. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yüzde 0,24 oranında artış göstererek günü 4 bin 924 puandan kapattı. Borsada 39,2 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşirken, altın ve dolar TL kurunun da yükselişe devam ettiği gözlendi.

Borsada ‘sınırlı’ yükseliş! Hangi hisseler prim yaptı? İşte 7 Nisan’da en çok işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 11,82 puanlık artış gösterdi. BIST 100 endeksi, güne 8,51 puan yukarıda ve yüzde 0,17 değer artışı kaydederek 4 bin 921 puandan başlangıç yapmıştı. Endeks, gün içerisinde en düşük 4 bin 899 puana kadar gerilerken, en yüksek 4 bin 955 puana kadar yükseliş kaydetti.

Gün içerisinde en fazla kazandıran sektör endeksi madencilik olurken, yatırımcılarını zarara uğratan iletişim sektör endeksi oldu. Bankacılık sektör endeksi yüzde 0,12 oranında değer yitirirken, holding endeksi yüzde 0,10 oranında değer artışı gösterdi. Madencilik sektör endeksi ise yüzde 2,67 oranında prim yaparken, iletişim sektör endeksi yüzde 2,21 oranında gerileme kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön