28 / 03 / 2024

Borsada sınırlı yükseliş! İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler!

Borsada sınırlı yükseliş! İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,07 oranında değer artışıyla kapadı. Uzmanlar, seçim belirsizliği nedeniyle hisse hareketlerinin ve işlem hacimlerinin düşük hacimli gerçekleştiğini belirtiyor.



Borsa İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi dalgalı seyir devam ediyor. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, gelen alımlarla yüzde 0,07 oranında değer kazanarak günü 4 bin 427 puandan kapattı. Borsada toplam işlem hacmi ise 35,3 milyar lira olarak gerçekleşti.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre sınırlı bir artışla 3,07 puan yükseldi. BIST 100 endeksi günü 4 bin 427 puandan tamamladı. Sektör endeksleri arasında en fazla prim yapan hisseler bankacılık sektör hisseleri olurken, inşaat sektörü ise en çok kaybettiren sektör endeksi oldu. Bankacılık endeksi yüzde 2,82 oranında prim yaparken, holding endeksi yüzde 0,24 oranında artış kaydetti. İnşat sektör endeksi yüzde 2,04 oranında değer yitirerek günün en fazla kaybettiren sektör endeksi oldu.

Öte yandan Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinde, teknik açıdan 4 bin 400 ve 4 bin 200 seviyelerinin destek konumunda olduğu belirtiliyor. 4 bin 500 ve 4 bin 600 puanın ise direnç konumunda olduğu ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön