24 / 04 / 2024

Borusan üretim kapasitesi ve çeşitliliğini artıracak!

Borusan üretim kapasitesi ve çeşitliliğini artıracak!

Mecalac ile yaptıkları anlaşma sonrasında dar alanlarda çalışabilen etkili ve kompakt cihazları Türkiye'ye getirmeyi planlayan Borusan, üretim kapasitesini artırmaya odaklandı. Türkiye pazarının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde üretim kapasitesi ve çeş





Mecalac ile yaptıkları anlaşma sonrasında dar alanlarda çalışabilen etkili ve kompakt cihazları Türkiye'ye getirmeyi planlayan Borusan, üretim kapasitesini artırmaya odaklandı. Türkiye için en uygun ürünlerin dağıtımını yapmayı hedeflediklerini söyleyen Borusan Makina ve Güç Sistemleri Türkiye Direktörü Murat Erkmen, "Bu doğrultuda önemli bir atılım gerçekleştirerek Mecalac ile yeni bir anlaşma yaptık. Kentsel dönüşüm, inşaat, yol ve asfalt sektörlerinin atılım gösterdiği ülkemizde, dar alanlarda çalışabilen etkili ve kompakt cihazları ile Mecalac, büyük yenilikler getirecek" dedi. Geçen yıl  İzmir  Ege Serbest Bölge'de yapılan yatırımla Mecalac ürünleri üretildiğinin bilgisini veren Erkmen, şu an için Türkiye'de '6MCR' adıyla üretilen tek bir model olduğunu, ancak önümüzdeki dönemde Türkiye pazarının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde üretim kapasitesi ve çeşitliliğini artırma yoluna gideceklerini söyledi. 



Erkmen, Mecalac'ın Fransa'da iki, Almanya ve İzmir'de birer fabrikaya sahip olduğunun altını çizdi. Yol ve asfalt sektöründe artan rekabet koşullarıyla birlikte müşterilerinin daha verimli bir operasyonel süreç talep ettiğini ifade eden Erkmen, "Bunun için belli bir altyapı ve yetkinlik gerektiriyor. Biz de tam bu noktada devreye giriyoruz ve süreçler için ideal çözümler sunuyoruz. Bu ideal çözümleri, greyder, dozer, asfalt ve toprak silindirleri, freze, finişerler gibi yol ekipmanları ürünlerimizle birlikte müşterilerimize ulaştırmakla kalmıyor, gerekli bakımlarını yaparak desteğimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu. 



Geçen yılı, hedeflerine ulaştıkları bir yıl olarak nitelendiren Murat Erkmen, bu yılın da benzer bir şekilde seyredeceği öngörüsünde bulunduklarını söyledi. Genel inşaat sektörünün daha hareketli olacağı tahmininde bulunan Erkmen, "2013 yılında da pazar liderliğimizi korumayı ve yatırımlarımızı sürdürmeyi planlıyoruz. 2012'nin genel bir değerlendirmesini yaparsak Borusan Makina olarak iyi bir yıl geçirdiğimizi söyleyebiliriz. 2013 yüı ile ilgili beklentilerimiz pazarın geçen yılki gibi seyredeceği veya biraz daha iyi olacağı yönündedir" açıklamasında bulundu. Borusan Grubu'nun distribütörlük şirketi olarak, 1994 yılında Borusan Makina ve Güç Sistemleri'nin (BMGS) kurulduğu bilgisini veren Erkmen, BMGS'nin iş ortağı Caterpillar ile faaliyetlerini Türkiye'nin yanı sırâ Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Kırgızistan'da da tek temsilci olarak sürdürdüğünü bildirdi. Kuruldukları günden bu yana genel inşaat, altyapı, madencilik sektöründe çalışan tüm iş makineleri için satış ve pazarlamanın yanı sıra, yedek parça, servis, ikinci el satış, kiralama ve satış sonrası desteği verdiklerini anlatan Erkmen, CAT markasıyla birlikte Metso, Mecalac, Genie, Mantsinen, Hoist markalarının da distribütörlüğünü yaptıklarını ifade etti. Merkezlerinin İstanbul'da olduğunu aktaran Erkmen, Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki bölge müdürlükleri ve bunlara bağlı Bursa, Diyarbakır, Trabzon, Antalya ve Trakya şubeleri ile birlikte faaliyet gösterdiklerini dile getirdi. 


Erkmen, tüm satış, pazarlama ve servis hizmetlerinin yarımda kiralama ve sertifikalı ikinci el makine hizmetlerinin de bulunduğunu, 0-2 yaş arası CAT makinelerin kiralanabildiği bu hizmetlerinin de iş makineleri garantili bir şekilde sunulduğunu ifade etti. 


"İş makinesi sektörü Avrupa'nın 4'üncü büyük pazarı konumunda" Sektörde ön plana çıkan önemli noktalardan birinin sektörün sorunlarını, resmi organlar nezdinde düe getirip çözüm sağlanabilecek bir ortam yaratmak ve aynı zamanda iş kollarının insan kaynağının tercih ettiği, çalışmak istediği örnek bir sektör olmasını sağlamak istediklerini ileten Erkmen, "Biz bu hedef doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu sebeple Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği'ne (İMDER) üyeyiz. Ortaya koyduğumuz gayret ve çalışmanın sonuçlarını alacağımıza inanıyoruz" açıklamasını yaptı. Türkiye'nin dünya iş makinesi sektörü' nün önde gelen ülkelerinden biri olduğuna dikkat çeken Erkmen, iş makineleri kolunun inşaat sektörünün bir alt birimi olduğunu; buna rağmen büyüme oranlarına yıllar itibarıyla bakıldığında dinamizminin daha fazla olduğu açıklamasını yaptı. Erkmen, şöyle konuştu: "Sektörümüz, Avrupa'nın en büyük dördüncü iş makinesi pazarı ve dünyanın ise en büyük 11'inci iş makinesi pazarı konumundadır. Biz de ithalatçı b ir firma olarak sektörde yerimizi alıyoruz. Satış sonrası desteğimizle fark yaratıyoruz." 


Dünya Gazetesi


Geri Dön