24 / 04 / 2024

Borusan'dan Tanap açıklaması!

Borusan'dan Tanap açıklaması!

Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Playtformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Borusan Mannesmann Boru Tanap projesinde bir gelişme bulunmamaktadır.



Borusan'dan yapılan açıklama şöyle;


Hazar bölgesinden çıkarılan doğal gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasına yönelik planlanan TANAP boru hattı projesi kapsamında, söz konusu projede kullanılacak çelik boruların tedarikine yönelik olarak TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından yapılan ihaleye Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.S., Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. ve Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş'den oluşan konsorsiyum, teklif dosyasını 15 Nisan 2014 tarihinde kamuyu aydınlatma platformunda duyurulduğu üzere ihale kurumuna vermiştir. 


Proje kapsamında yatırımcılarımızdan gelen yoğun soru taleplerine ilişkin olarak bir açıklama yapma gereği duymaktayız. Aradan geçen süre içerisinde ihale sürecinin doğal bir parçası olarak konsorsiyum olarak, Tanap şirketi ile teknik, ticari ve hukuksal perspektiflerde görüşmelerimiz devam etmektedir. Ancak mevcut durum itibari ile kamuya açıklanması gereken somut bir gelişme bulunmamaktadır.


Söz konusu projenin bundan sonraki aşamaları ile ilgili gelişmeler kaydedildikçe yatırımcılarımıza gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.



Geri Dön