27 / 04 / 2024

BoschTermoteknik üretimin yüzde 70'ini 34 ülkeye ihraç ediyor!

BoschTermoteknik üretimin yüzde 70'ini 34 ülkeye ihraç ediyor!

Bosch Termoteknik, Manisa fabrikasına son beş yılda 32 milyon euroluk yatırım yaptıklarını açıklayan Zafer Polat, Manisa fabrikalarının dünya çapında AR - GE merkezi haline geldiğini belirtti.



BoschTermoteknik, üretim, satış, pazarlama, AR-GE gibi tüm birimleriyle Türkiye’de faaliyet gösteriyor. BoschTermoteknik Türkiye şirketinin Ortadoğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Zafer Polat, bölgedeki 17 ülkenin de şirketin sorumluluk alanında bulunduğunu belirti. 


800'DEN FAZLA TİPTE ÜRETİM


Polat, “Manisa’daki fabrika 870 çalışanla kombi, ısı pompası ve komponent üretiminde rekor kıran şirket, duvar tipi kombilerde; 24 cihaz ailesi için 800’den fazla tipte üretim yapıyor. Bunun yüzde 60’ı yoğuşmalı, yüzde 40’ı konvansiyonel cihazdan oluşuyor” dedi. 


MANİSA TESİSLERİNE YATIRIM YAPTI


Beş yılda Manisa’daki fabrikaya 32 milyon euro yatırım yapıldığını belirten Polat, konvansiyonel ve yoğuşmalı kombiler ile ısı pompaları hem Türkiye pazarı hem de dünya pazarı için üretildiğini sözlerine ekledi. Manisa fabrikasında ayrıca, bakır, paslanmaz ve plakalı eşanjörlerle 2 bin çeşidin üzerinde bakır boru üretiliyor. 


ÜRETİMİN %70’İ İHRAÇ EDİLİYOR 


Şirketin Genel Müdürü Zafer Polat, 109 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren fabrikada, Türkiye pazarında önemli bir yere sahip olan Buderus ve Bosch markalı yoğuşmalı ve konvansiyonel kombi ve ısı pompaları üretildiği belirtti. “Üretimin yaklaşık yüzde 70’i 34 ülkeye ihraç ediliyor” diyen Polat, “Enerji verimli ısıtma, soğutma sistemleri ve sıcak su çözümlerinde Avrupa’nın lider tedarikçilerinden BoschTermoteknik, Manisa’da bulunan fabrikadan Avrupa, Kafkaslar, Ortadoğu, Körfez Bölgesi, Latin Amerika ve Uzakdoğu’daki toplam 34 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor” diye konuştu.


Türkiye'den Avrupa'ya...


Polat, 2010 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Ar-Ge Merkezi belgesiyle tasdik edilen Manisa Ar-Ge Merkezi’nden tüm dünyaya teknoloji transfer edildiğini ifade etti. Merkezin, toplam 16 patent başvurusu bulunduğunu belirten Polat, Türkiye’deki Ar-Ge merkezinde geliştirilen kombiler tüm Türkiye çapında ve Avrupa ülkelerinde kullanıcıların beğenisine sunulduğunu kaydetti.


Yüzde 30 tasarruf 


Enerji verimliliği konusunda da çalışmalar yapıldığının altını çizen Zafer Polat, “Manisa fabrikasında çevreyi korumak için ürünler geliştiriliyor. Ekonomik ve çevreci yoğuşmalı kombilerle,  konvansiyonel cihazların kullanmadığı ve atmosfere attığı atık ısılar geri kazanılıyor. Böyle olunca verim çok yüksek değerlere çıkıyor” dedi. Zafer Polat ayrıca Buderus ve Bosch yoğuşmalı kombilerin klasik ısıtma cihazlarına göre yaklaşık %30’a varan oranlarda tasarruf sağladığına da dikkat çekti.


300 lira indirimle satılıyor


Bosch‘un yoğuşma teknolojisiyle piyasaya sunduğu son ürünü Condens 2500 W, gaz tüketimini azaltarak ısıtma ve sıcak su maliyetlerinde yüksek oranda tasarruf sağlıyor. İleri teknoloji yoğuşmalı kombi, çevreye duyarlı özellikleri ile ön plana çıkarken yüksek verimi sayesinde tüketicinin yakıt faturalarını önemli oranda hafifletiyor. Bosch’un yüksek verimli yoğuşma teknolojisine sahip Condens 2500 W kombi 300 TL indirimle satışa sunuluyor.


Evinizi ekonomik ısıtmanın yolları


İşte soğuk kış günlerine hazırlananlara Buderus’tan altın öneriler: 


* Oda sıcaklığını 10C düşürmek, yakıt tüketiminde ciddi tasarruf sağlar. Sıcaklığın çok yükseltilmesi, odadaki havanın kurumasına ve grip olma riskinin artmasına sebep olabilir. İstanbul şartlarında oda sıcaklığını 10C azaltmak, yaklaşık yüzde 10 yakıt tasarrufu anlamına gelir. Bu oran, iklim ve işletme özelliklerine göre değişebilir. 


* Yoğuşmalı kombileri ve sistemleri tercih edin. Yoğuşmalı kombiler ve yoğuşmalı ısıtma sistemleriyle yine iklim, işletme ve bina şartlarına bağlı olarak yüzde 40’a varan oranlarda tasarruf sağlayabilirsiniz. 


Geri ödeme süreleri giderek kısalıyor


* Güneş enerjisi ve ısı pompaları gibi yenilenebilir enerjiler ve alternatif sistemlerle hem daha az yakıt maliyeti ödeyeceğinizi, hem de çevreyi daha fazla koruyacağınızı unutmayın. İlk yatırımları daha fazla olsa da, artan yakıt fiyatlarıyla bu sistemlerin geri ödeme sürelerinin her geçen gün daha da kısaldığını hatırlayın. 


Elektronik olmasına dikkat edin


* Isıtma sistemi satın alırken, toplam maliyete yani ilk yatırım, işletme, servis ve bakım maliyetlerinin tamamını birlikte değerlendirin. 


* Kombinin ve kazanın düşük gaz basıncı, düşük voltaj ve düşük su basıncında çalışabilmesi büyük önem taşır. Satın alma yaparken bu konulara bakmakta ciddi yarar vardır.


* Kombinin elektronik olması ve oda sıcaklığını hassas biçimde kontrol edebilmesi gerekir. Oda sıcaklığına göre kapasitesini ayarlayan modülasyonlu kombiler daha az yakıt tüketir. 


* Tasarruf için uygun radyatör seçimine de dikkat edin. Radyatör seçerken, odalardaki camların altını tam kapatacak şekilde radyatör seçmek (ince panel radyatörler) homojen ısı dağılımı sağlayacaktır.


Akşam


Geri Dön