26 / 04 / 2024

Bosna Hersek'e 16 tır dolusu ev eşyası gönderildi!

Bosna Hersek'e 16 tır dolusu ev eşyası gönderildi!

Bosna Hersek' e 16 tır dolusu ev eşyasının gönderildiği törende konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, " Türkiye, her zaman felaketlere uğrayan ülkelere yardım etmiştir " dedi...



Bosna Hersek'e 16 tır dolusu ev eşyasının gönderildiği törende konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Türkiye, her zaman felaketlere uğrayan ülkelere yardım etmiştir" dedi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye, sadece yakın coğrafyamızda komşumuz, tarihi, kültürel ve inanç bağlarıyla birlikte olduğumuz Bosna'ya değil, her zaman felaketlere uğrayan, zor durumda kalan ülkelere koşmuş ve yardım etmiştir" dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesinin yardım kampanyası çerçevesinde, Bosna Hersek'in Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek'in de ortağı olduğu Çilek Mobilya'nın bağışladığı ev eşyaları, 16 tıra yüklendi.


Arınç, araçların hareketinden önce Merinos Parkı'nda düzenlenen "Bosna Hersek'e Yardım Tırlarının Uğurlanması Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'den bu ülkeye yardımların süreceğini söyledi.


Türkiye'nin "kara gün dostu" bir ülke olduğunu dile getiren Arınç, şunları kaydetti:


"Türkiye, sadece yakın coğrafyamızda komşumuz, tarihi, kültürel ve inanç bağlarıyla birlikte olduğumuz Bosna'ya değil, her zaman felaketlere uğrayan, zor durumda kalan ülkelere koşmuş ve yardım etmiştir. Bu, bizim inancımızda ve geleneklerimizde, Türk halkının yardımlaşma ve hamiyetperverlik duygularında var. Uzakdoğu'da tsunami olduğu zaman ilk yardıma koşan Türkiye olmuştur. Bangladeş'te sel felaketi olduğu zaman yine ilk koşan Türkiye olmuştur. Somali'de başka bir felaket yaşandığında biz hamdolsun milletçe elimizdeki bütün imkanlarımızla yardıma koşuyoruz, ekmeğimizi paylaşıyoruz.


Son yıllarda görülmeyecek şekilde üç ayda yağacak yağmurun bir günde yağmasının ardından Bosna Hersek'in üçte birinde büyük bir sel felaketi yaşandı. Bütün evler, tarlalar, iş yerleri, yollar su altında kaldı. Bosna Hersek bizim coğrafyamız. Tarihimiz, inancımız orada. Hamdolsun her zaman sık sık gidiyoruz ve Bosna'nın kalkınmasına, huzur ve güvenliğine hükümetimiz olarak her zaman destek oluyoruz."


Bazı bakanlıkların, ilgili kuruluşların, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının yurt dışında yardımlar yaptığını anlatan Arınç, onların Balkanlar'da tarih ve kültürü ayağa kaldırdığını vurguladı.


Söz konusu kuruluşların, adaletli bir şekilde sağlık hizmetleri verdiğini, toplum hizmeti yaptığını ifade eden Arınç, "Her türlü inanç farklılığının olduğu o coğrafyada felakete kim uğramışsa onun hizmetine koşuyoruz; hiçbirini diğerinden ayırt etmemek şartıyla. İnşallah oradaki kardeşlerimizi sevindirebilirsek onların zor günlerinde Bosna ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade edip hatırlatabilirsek ne mutlu bize. Onların hayır dualarını almalı ve onları Allah'a emanet etmeliyiz" diye konuştu.


Arınç, Türkiye'nin, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Türk Kızılayı aracılığıyla yurt dışına her yıl 2,5 milyar dolarlık yardım yaptığını sözlerine ekledi.


Tırların yola çıkarılmasıyla sona eren törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


AA


Geri Dön