25 / 04 / 2024

Bosna Hersek türkiye yardımları

Bosna Hersek türkiye yardımları

Bosna Hersek' e 16 tır dolusu ev eşyasının gönderildiği törende konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, " Türkiye, her zaman felaketlere uğrayan ülkelere yardım etmiştir " dedi...

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Bosna Hersek'te Balkan Gençlik Okulu açıldı!

Bosna Hersek Saraybosna'da, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle gerçekleştirilen "Balkan Gençlik Okulu" projesi açıldı. 

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

MÜSİAD Bosna Hersek'te şube açtı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Bosna Hersek Şubesi, başkent Saraybosna'da açıldı...

Bosna Hersek'teki Alaca Cami ibadete açıldı!

Ülkedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri kabul edilen Alaca Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ediliyordu. Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki tarihi cami, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Bosna Hersek Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi açıldı!

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, Türkiye tarafından inşa edilen İslam Birliği Öğrenci Yurdu ve Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi'nin açılışında konuştu.

Türkler Bosna-Hersek'te yatırım atağında!

Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki ticaret hacmi son beş yılda yüzde 70 artarak 600 milyon doları aştı. Önümüzdeki beş yılda ise bunun 1 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, Bosna Hersek'te cami inşa edecek!

Türkiye Diyanet Vakfı ile Kırşehir Belediyesi iş birliğinde Olovo şehrind hayata geçirilecek Ahi Evran-ı Veli Kırşehir Camisi'nin temeli yarın atılacak.

Bosna Hersek'te 1500 kişilik spor salonu hizmete açıldı!

İstanbul Sancaktepe Belediyesi ve TİKA tarafından Bosna Hersek'in Gornji Vakuf şehrinde 1500 kişilik spor salonu inşa edildi. Kapalı spor salonu hizmete açıldı.

Bosna Hersek Foça Hünkar Camii ibadete açıldı!

TİKA koordinatörlüğü, Bosna Hersek Foça'da yer alan ve 1992'de Sırplar tarafından yıkılan Foça Hünkar Camisi'ni yeniden ibadete açtı.

FETÖ Bosna Hersek'teki okullarını devretmekten vazgeçti!

Bosna Hersek'te, Fetullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı Bosna Sema Eğitim Kurumları, bünyesindeki okulları Bosna Hersek İslam Birliğine devretmekten vazgeçti.

Bosna Hersek türkiye yardımları Haberi

Bosna Hersek türkiye yardımları

Bosna Hersek'e 16 tır dolusu ev eşyasının gönderildiği törende konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Türkiye, her zaman felaketlere uğrayan ülkelere yardım etmiştir" dedi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye, sadece yakın coğrafyamızda komşumuz, tarihi, kültürel ve inanç bağlarıyla birlikte olduğumuz Bosna'ya değil, her zaman felaketlere uğrayan, zor durumda kalan ülkelere koşmuş ve yardım etmiştir" dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesinin yardım kampanyası çerçevesinde, Bosna Hersek'in Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek'in de ortağı olduğu Çilek Mobilya'nın bağışladığı ev eşyaları, 16 tıra yüklendi.


Arınç, araçların hareketinden önce Merinos Parkı'nda düzenlenen "Bosna Hersek'e Yardım Tırlarının Uğurlanması Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'den bu ülkeye yardımların süreceğini söyledi.


Türkiye'nin "kara gün dostu" bir ülke olduğunu dile getiren Arınç, şunları kaydetti:


"Türkiye, sadece yakın coğrafyamızda komşumuz, tarihi, kültürel ve inanç bağlarıyla birlikte olduğumuz Bosna'ya değil,...