26 / 04 / 2024

Bosna Hersek'te 1500 kişilik spor salonu hizmete açıldı!

Bosna Hersek'te 1500 kişilik spor salonu hizmete açıldı!

İstanbul Sancaktepe Belediyesi ve TİKA tarafından Bosna Hersek'in Gornji Vakuf şehrinde 1500 kişilik spor salonu inşa edildi. Kapalı spor salonu hizmete açıldı.



İstanbul Sancaktepe Belediyesi ve TİKA işbirliğiyle Bosna Hersek Gornji Vakuf'ta inşa edilen spor salonu hizmete açıldı. 1500 kişilk spor salonunun açılışına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'de katıldı.


Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki tarihi, kültürel ve sosyal bağların daha da güçlendirmesi beklenilen kapalı spor salonu törenle hizmete girdi.


Açılışta konuşan  Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem, "Bizler yerel idareciler olarak bu ilişkileri taçlandırmak amacıyla Gornji Vakuf Belediyesi ile 2013 yılında kardeş şehir protokolü imzaladık. Sancaktepe Belediyesi olarak bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz spor salonunun yapımını üstlendik. Açılışını yapmış olduğumuz spor salonunun ileride Bosna Hersek adına şampiyon sporcuların yetişmesine vesile olması dileğiyle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic ise konuşmasında, Türkiye ve Bosna Hersek'in güçlü tarih ve kültür birliğine sahip olduğunu ifade ederek, ''Bu işbirliklerinin ilerleyen süreçte daha da güçlü bir şekilde devam edeceğine inanıyorum. Bu projeden dolayı TİKA'ya, Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın İsmail Erdem'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Spor salonun inşası ile Gornji Vakuf bölgesinde başarılı sporcuların yetişeceğine inanıyorum'' dedi.




Sabah


Geri Dön