26 / 04 / 2024

Bosna Hersek açılış

Bosna Hersek açılış

İstanbul Sancaktepe Belediyesi ve TİKA tarafından Bosna Hersek'in Gornji Vakuf şehrinde 1500 kişilik spor salonu inşa edildi. Kapalı spor salonu hizmete açıldı.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Bosna Hersek'te Balkan Gençlik Okulu açıldı!

Bosna Hersek Saraybosna'da, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle gerçekleştirilen "Balkan Gençlik Okulu" projesi açıldı. 

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

Bosna Hersek'in yeni büyükelçilik binası açıldı!

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliğinin Paris Caddesi'ndeki yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.

MÜSİAD Bosna Hersek'te şube açtı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Bosna Hersek Şubesi, başkent Saraybosna'da açıldı...

Bosna Alaca Cami bugün açılıyor!

Bosna iç savaşında Sırp askerler tarafından büyük tahribata uğrayan Bosna Alaca Cami'si bugün açılıyor. Savaş sırasında temellerine kadar yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yeniden ibadete kazandırıldı.

Bosna Hersek'teki Alaca Cami yarın ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle yeniden inşa edilen Alaca Cami düzenlenecek törenle yarın ibadete açılıyor. 

Bosna Hersek'teki Alaca Cami ibadete açıldı!

Ülkedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri kabul edilen Alaca Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ediliyordu. Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki tarihi cami, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Bosna Hersek Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi açıldı!

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, Türkiye tarafından inşa edilen İslam Birliği Öğrenci Yurdu ve Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi'nin açılışında konuştu.

FETÖ'nün Bosna Hersek'teki gayrimenkullerine ipotek koyuldu!

FETÖ'nün Bosna Hersek'teki gayrimenkullerine borç nedeniyle ipotek koyuldu. Hesapları dondurulan FETÖ'nün taşınmazları satışa çıkarıldı. 

Bosna Hersek'in Ahşap Camisi iki asırdır ayakta!

"Şövalyeler Şehri" olarak anılan Bosna Hersek'in Buzim şehrinde 19. yüzyılda inşa edilen ülkenin "çivisiz" tek camisi, şehrin sembollerinden biri olarak yaklaşık iki asırdır dimdik ayakta durmaya devam ediyor.

Türkler Bosna-Hersek'te yatırım atağında!

Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki ticaret hacmi son beş yılda yüzde 70 artarak 600 milyon doları aştı. Önümüzdeki beş yılda ise bunun 1 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Cengiz İnşaat Bosna Hersek'in yoluna talip!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Kerim Ülker, bugünkü yazısında cengiz inşaat'ın projelerinden bahsetti. Ülker, firmanın Bosna Hersek'ye yol projesi yapacağını açıkladı.

Bosna Hersek açılış Haberi

Bosna Hersek açılış

İstanbul Sancaktepe Belediyesi ve TİKA işbirliğiyle Bosna Hersek Gornji Vakuf'ta inşa edilen spor salonu hizmete açıldı. 1500 kişilk spor salonunun açılışına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'de katıldı.


Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki tarihi, kültürel ve sosyal bağların daha da güçlendirmesi beklenilen kapalı spor salonu törenle hizmete girdi.


Açılışta konuşan  Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem, "Bizler yerel idareciler olarak bu ilişkileri taçlandırmak amacıyla Gornji Vakuf Belediyesi ile 2013 yılında kardeş şehir protokolü imzaladık. Sancaktepe Belediyesi olarak bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz spor salonunun yapımını üstlendik. Açılışını yapmış olduğumuz spor salonunun ileride Bosna Hersek adına şampiyon sporcuların yetişmesine vesile olması dileğiyle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic ise konuşmasında, Türkiye ve Bosna Hersek'in güçlü tarih ve kültür birliğine sahip olduğunu ifade...