24 / 04 / 2024

Bosna Hersek Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi açıldı!

Bosna Hersek Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi açıldı!

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, Türkiye tarafından inşa edilen İslam Birliği Öğrenci Yurdu ve Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi'nin açılışında konuştu.



Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem'in katılımıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen İslam Birliği Öğrenci Yurdu ve Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi'nin açılışı gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açılışta konuşan Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic,  açılışta yaptığı konuşmada, "Yeniden bir araya geldiğimiz andan itibaren Türkiye bizim için hayati önem taşıyan yüzlerce projeyi hayata geçirdi" açıklamasında bulundu.

Bugün Bosna Hersek'teki yurt açılışı için Türkiye ile tekrar bir araya geldiklerini söyleyen Zvizdic, "Eğitim alanında gerçekleşen projeler beni oldukça mutlu ediyor. Bosna Hersek'te gençlere kaliteli eğitim sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Bosna Hersek'te savaş zamanında (1992-1995) tonlarca şehit kanı aktığını anımsatan Zvizdic, "Yeni nesillerin tarihi bilerek yetişmesini isteriz. Bugün açılışı yapılan yurt da bu noktada önemli bir adım olacaktır" ifadelerini kullandı.

Vakıf ve Osmanlı eserlerinin korunmasında Türkiye'nin son derece önemli destekler verdiğine işaret eden Bosna Hersek İslam Birliği Reis-ul Uleması Husein Kavazovic, "Bosna Hersek'teki Osmanlı eserlerini korumalıyız. Geleceğimiz de gençlerin eğitimindedir. Dolayısıyla eğitim alanında yapılan yatırımlar hiçbir zaman yeterli olmayacaktır" diye konuştu.

Bosna Hersek İslam Birliği Vakıflar Müdürü Dr. Senaid Zajimovic, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile bir dizi projeyi hayata geçirdiklerini anımsatarak, "İş birliğimize 2011'de başladık. O yıldan bu yana vakıf eserlerinin korunmasında Bosna Hersek genelinde 16 önemli mirası yeniden hayata kazandırdık." ifadelerini kullandı.

İslam Birliği Öğrenci Yurdu Müdürü Dr. Muamer Tinjak ise yurdun sadece burada barınacak öğrenciler için değil tüm Bosna Hersek için önemli olduğunun altını çizdi. Tinjak şu ifadeleri kullandı: "Yurtta Bosna Hersek ve bölge ülkelerden Saraybosna'ya okumaya gelen öğrenciler kalacak. Barınma dışında yurtta öğrencilerimize eğitim ve sosyal hizmetler de sunulacak." 

Türkiye'nin katkılarıyla inşa edilen yurdun tarihi de yaşatmaya devam ettiğini belirten Saraybosna Üniversitesi İslam Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zuhdija Hasanovic ise "Bugün, birçok öğrencinin hayalinin gerçekleştiği gün. Yurdun gelecekte önemli projelerin üretileceği bir yer olması temennisinde bulunuyorum." dedi.
 


Geri Dön