26 / 04 / 2024

Bosna Hersek yardım kampanyası

Bosna Hersek yardım kampanyası

Bosna Hersek' e 16 tır dolusu ev eşyasının gönderildiği törende konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, " Türkiye, her zaman felaketlere uğrayan ülkelere yardım etmiştir " dedi...

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Bosna Hersek'te dükkanlar Kovid-19 sebebiyle kepenk indiriyor!

Osmanlı döneminden kalma tarihi köprüsü ve çarşısı ile Bosna Hersek'in en önemli turizm şehirlerinden Mostar'daki birçok dükkan, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan önlemler sebebiyle kepenk indiriyor.

MÜSİAD Bosna Hersek'te şube açtı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Bosna Hersek Şubesi, başkent Saraybosna'da açıldı...

Bosna Hersek'teki Alaca Cami ibadete açıldı!

Ülkedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri kabul edilen Alaca Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ediliyordu. Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki tarihi cami, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Türkler Bosna-Hersek'te yatırım atağında!

Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki ticaret hacmi son beş yılda yüzde 70 artarak 600 milyon doları aştı. Önümüzdeki beş yılda ise bunun 1 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Bosna Hersek'te ikinci Cesar's Residence mağazası açıldı!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 7. Saraybosna İş Forumu'na katılmak üzere geldiği Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, bir Türk seramik ve banyo armatürleri firmasının mağaza açılışını gerçekleştirdi.

Bosna Hersek Visoko'da Srebrenitsa Meydanı açıldı!

Srebrenitsa soykırımında katledilenlerin anısına, Bosna Hersek'in orta kesimlerinde yer alan Visoko'da bir meydan yapıldı. Anıt ve süs havuzu bulunan Srebrenitsa Soykırımı Kurbanları Meydanı'nın açılışında şehit anneleri göz yaşlarını tutamadı.

TİKA Bosna Hersek'te müze açtı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Bosna Hersek'in Zivinice kentine bağlı Cebari köyünde müze açıldı.

Türk yatırıcılar Bosna Hersek'in otoban projesiyle ilgileniyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti, Türkiye’nin Bosna Hersek ile ekonomik ilişkilerini de gündeme getirdi. Söz konusu ziyaret ile iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesi ve yeni yatırım alanlarının geliştirilmesi bekleniyor.

Bosna Hersek'teki tarihi Alaca Camisi yeniden yapılıyor!

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nde inşaat çalışmaları başladı.

Fawori Boya Bosna Hersek'teki sel felakatine destek verdi!

Fawori Boya Bosna Hersek'teki sel felakatine destek verdi. Fawori Boya, Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketi sonrasında Beyoğlu Belediyesi’nin hayata geçirdiği yardım kampanyasına boya desteği verdi.

Türkiye, Bosna Hersek'teki selzedelerin evlerini onaracak!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile TİKA'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, Bosna Hersek'te mayıs ayında meydana gelen sel felaketinde zarar gören evlerin tadilat ve bakımı yapılacak...

Bosna Hersek'teki maden kazası!

Bosna Hersek'in Zenitsa kentindeki Raspotoçye kömür madeninde meydana gelen göçükte beş madencinin hayatını kaybetmesi nedeniyle yarın Bosna Hersek Federasyonu'nda yas günü ilan edildi. Yarın hayatını kaybeden işçiler için anma töreni düzenlenecek.

Bosna Hersek yardım kampanyası Haberi

Bosna Hersek yardım kampanyası

Bosna Hersek'e 16 tır dolusu ev eşyasının gönderildiği törende konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Türkiye, her zaman felaketlere uğrayan ülkelere yardım etmiştir" dedi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye, sadece yakın coğrafyamızda komşumuz, tarihi, kültürel ve inanç bağlarıyla birlikte olduğumuz Bosna'ya değil, her zaman felaketlere uğrayan, zor durumda kalan ülkelere koşmuş ve yardım etmiştir" dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesinin yardım kampanyası çerçevesinde, Bosna Hersek'in Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek'in de ortağı olduğu Çilek Mobilya'nın bağışladığı ev eşyaları, 16 tıra yüklendi.


Arınç, araçların hareketinden önce Merinos Parkı'nda düzenlenen "Bosna Hersek'e Yardım Tırlarının Uğurlanması Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'den bu ülkeye yardımların süreceğini söyledi.


Türkiye'nin "kara gün dostu" bir ülke olduğunu dile getiren Arınç, şunları kaydetti:


"Türkiye, sadece yakın coğrafyamızda komşumuz, tarihi, kültürel ve inanç bağlarıyla birlikte olduğumuz Bosna'ya değil,...