17 / 04 / 2024

Botanika ile bahçeler coşuyor!

Botanika ile bahçeler coşuyor!

Ağustos ayında fazla sulama nedeniyle besin kaybına uğrayan bitki ve çiçeklere Botanika çare oluyor



Aşırı sıcaklara karşı korumaya çalıştığımız bitki ve çiçeklerimizi Ağustos ayında düzenli olarak sularız. Ancak bu dönemde fazla sulanan bitki ve çiçekler besin kaybına uğrar ve gübreleme devreye girer. Türkiye'de hobi bahçeciliği konusunda öncü firma Botanika, ürettiği Bahçe ve Çiçek Coşturan ürünleri ile bitki ve çiçeklerimizin ihtiyacı olan tüm besinleri bir kerede almalarına yardımcı oluyor.

Düzenli çapalamanın yapıldığı, gündüz erken saatlerde sulamanın gerçekleştiği Ağustos ayı, sıcaklar nedeniyle bitkilerin en fazla suya ihtiyaç duydukları bir dönemdir. Ancak fazla sulama, bitki ve çiçeklerimizde besin ihtiyacının doğmasına neden olur. Botanika, geliştirdiği Bahçe Coşturan ürünü ile bitkilerimizin artan besin ihtiyacını karşılıyor, onların yapılarını güçlendirerek Ağustos ayında rengârenk ve yemyeşil bahçeler yaratıyor. 

Botanika evlerimizdeki çiçekleri de unutmadı! Yaz aylarında saksıdaki toprağın besin maddelerini yitirmesi nedeniyle yıpranan ve biraz da tatil nedeni ile uzak kalındığı için ihmal edilen çiçeklerimiz için Botanika, evlerimizde doğal ortamı devam ettiriyor. Her çiçek için uygun besin öğelerini içeren Çiçek Coşturan ailesi, çiçeklerimizin ihtiyacı olan tüm besinleri tek seferde karşılamalarını sağlıyor. 

Ağustos ayının hararetli geçen bir dönem olduğuna dikkat çeken Botanika Ürün Geliştirme Müdürü Erkan Şamcı, "Özellikle küresel ısınma gibi çok ciddi bir sorunun baş gösterdiği günümüzde, yaz döneminde bitkilerimizi düzenli olarak suluyoruz. Mayıs ayından Ağustos ayına kadar 3 aylık süre boyunca düzenli olarak sulanan bitkilerimizde, fazla sulamadan ötürü besin kaybı meydana geliyor. Nasıl ki ilkbaharda Çiçek ve Bahçe Coşturanlar, bitki ve çiçeklerimizin kahvaltısı ise, bu dönemde de öğle yemeği gibidirler. Yoğun sulama ve büyüme ile orantılı olarak özellikle bu dönemde bitki ve çiçeklerimizi beslemek gerekiyor. Botanika'nın Çiçek ve Bahçe Coşturan ürünleri besin ihtiyacını karşılıyor" dedi. 

Bahçelere hayat katan Botanika'nın iç ve dış mekân bitkileri için bitki besini olan "Çiçek Coşturan" ailesi Bahçe Coşturan ile 14 çeşide ulaştı. Botanika Çiçek ve Bahçe Coşturan ürünleri ve Botanika hakkında daha fazla bilgi almak için www.botanika.com.tr web adresini ziyaret edebilir veya 0 (216) 517 77 50 numaralı telefonu arayabilirsiniz.


Geri Dön