25 / 04 / 2024

Boydak Holding Irak'a yatırım kararı aldı!

Boydak Holding Irak'a yatırım kararı aldı!

Ortadoğu'da farklı dillerdeki reklam kampanyalarıyla ilgi çeken Boydak Holding Irak'a yatırım kararı aldı. 300 kişiye istihdam sağlayacak fabrikada yatak, kanepe ve sünger üretilecek



Boydak Holding bünyesinde bulundurduğu mobilya üretim şirketleri aracılıyla Irak'ta üretim yapacak. Kuzey Irak'taki fabrikada 300 kişiye istihdam sağlanacak. Bölgeden gelen mobilya taleplerinin burada yapılacak üretimle karşılanacağı belirtildi. Kurulacak fabrikada ilk etapta yatak, kanepe ve sünger üretimi yapılacak. Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi şžükrü Boydak, 2001 yılının son ayına girdiklerini ve yıl bitimi itibarıyla yüzde 10'ların üzerinde bir büyümenin gerçekleşeceğini söyledi. şžükrü Boydak, bu büyüme ile birlikte yatırımlar yaptıklarını, yatırımların sadece Türkiye'de değil yurtdışında da devam ettiğini söyledi. Boydak, bu yatırımlardan birini de Irak'ın kuzeyinde gerçekleştireceklerini dile getirdi. Fabrika inşaatına ilişkin ihalenin yapıldığını belirten Boydak, tesisin Adapazarı'nda kurulu bulunan fabrikanın bir benzeri olacağını kaydetti.

FARKLI DİLLERDE REKLAM

şžükrü Boydak, Arabistan, İran, Irak ve birçok ülkede Türk dizilerinin büyük beğeni ile izlenmesinin sektöre önemli katkı sağladığını da anlattı. Boydak, bu bölgedeki ülkelerin televizyonuna Arapça ve farklı dillerinde reklamlar vererek önemli dönüş sağladıklarını anlattı. Birçok ülkede Türkçe'yi bilen, konuşamasa bile anlayan insanların olduğunu ve bunun da Türkiye açısından önemli getiriler sağladığını dile getirdi. Boydak, Türk dizilerinin yanı sıra bu bölgedeki reklam çalışmaları sayesinde Suriye, Lübnan gibi ülkelerdeki mağazalarında ürünlerin yok sattığını anlattı.
Sabah


Geri Dön