27 / 04 / 2024

Boydak, Nisan Enerjinin tamamını satın aldı!

Boydak, Nisan Enerjinin tamamını satın aldı!

Ataç İnşaat, Nisan Enerji'deki yüzde 49.9 hissesini 43.2 milyon euroya Boydak Grubu'na sattı ve şirkette payı kalmadı. Toplam şirket değerinin 199 milyon euro olarak düzenlendiği kaydedildi...





Ataç İnşaat, Nisan Enerji'deki yüzde 49.9 hissesini 43.2 milyon euroya Boydak Grubu'na sattı ve şirkette payı kalmadı. Ataç İnşaat tarafından KAP'a yapılan açıklamada, hisse satış sözleşmesinin 6 Ağustos'ta imzalandığı ifade edilerek, sözleşmede toplam şirket değerinin 199 milyon euro olarak düzenlendiği kaydedildi. Nisan Enerji'nin inşaası sürenlerle birlikte 140 megavvatt (MW) güce sahip hidro elektrik santralleri bulunuyor. 


Ataç İnşaat, İş Yatırım'ın yetkilendirildiği hisse satışı için Boydak Grubu ile görüşmelere başladığını Haziran ayı başında açıklamıştı. Ataç, bundan önce 10 Ağustos 2010 tarihinde Nisan Enerji'nin yüzde 50 hissesini Boydak Holding bünyesindeki Boydak Enerji Üretim ve Tic. A.Ş.'ye satmıştı. Şirketin toplam 5 hidroelektrik santrali ve bu üretim santrallerindeki yatırım bedeli ise 159 milyon euro civarında. Şirketin toplam 73.75 MVV'lık bir kurulu gücü bulunurken, şirketin toplam gücü 70.2 MW olan 4 tane daha hidroelektrik santali inşası devam ediyor. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön