26 / 04 / 2024

Bozcaada'da ‘Tiny House’lara yasak geldi!

Bozcaada'da ‘Tiny House’lara yasak geldi!

Çanakkale Bozcaada'da konteyner evlerin ardından ‘Tiny House’ olarak bilinen tekerlekli ahşap evlerle de adaya geçişlere yasak geldi. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “Eminim ki tüm ada halkı aldığımız bu kararı destekleyecektir” açıklamasında bulundu.



Çanakkale Bozcaada'da kaçak yapılaşmanın ve tatilin önüne geçmek için yeni kararlara imza atıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Bozcaada Belediyesi tarafından 9 Nisan'da gerçekleşen toplantıda aldığı karar ile 'Tiny House' olan tekerlekli ahşap evlerle adaya geçiş yasağı geldi. Meclis tarafından onaylanan karar ile küçük evlerin kullanılması yasaklandı.

Bozcaada da ‘Tiny House’lara yasak geldi!

Geçtiğimiz yıllarda kullanımı yükselen ve adada kaçak konaklamayı engelleyecek mikro evlerle artık Bozcaada-Geyikli hattı üzerinde sefer gerçekleştiren feribotlarla geçilmesine izin çıkmadı. Bu tarz evlerin adada yapılarak kullanılmasına izin verilmeyecek.

Bozcaada da ‘Tiny House’lara yasak geldi!

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: “Belediye Meclisi’nin 9 Nisan’da yapılan toplantısında alınan karara göre ilçe genelinde ‘Tiny House’ adı verilen, trafik tescilli plakası olmasına rağmen aslında tamamen konaklama amacıyla kullanılan yapıların özel araziler içinde ve tüm ada sathında konuşlandırılması yasaklanmıştır. Ayrıca bu karar resmi bir yazı ile deniz ulaşımımızı sağlayan Gestaş’a iletilerek, tıpkı daha önceden alınan Meclis kararında belirtilen konteynerler gibi 'Tiny House'ların da adaya geçişlerinin engellenmesi istenecektir. Altında tekerlek olan konaklama ünitelerinin, yasalardaki boşluklardan kaynaklanarak bir araçmış gibi adamızda konaklama amacı ile kullanımları ayrıca çok muhtemeldir ki önümüzdeki süreçte kiralama yoluyla bir işletme mantığı ile değerlendirmelerinin önüne geçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Eminim ki tüm ada halkı da aldığımız bu kararı destekleyecektir.”

Pandemi sonrası ‘Tiny house’ akımı!


Geri Dön