26 / 04 / 2024

Bozcaada'da Tiny House'lar yasaklandı!

Bozcaada'da Tiny House'lar yasaklandı!

Bozcaada'da konteyner evlerin ardından ‘Tiny House’ şeklinde isimlendirilen tekerlekli ahşap evlere de yasak geldi. Artık adaya tekerlekli ahşap evlerle giriş yapılamayacak.



Çanakkale Bozcaada'da kaçak konaklamayı engellemek amacıyla yeni bir karar verildi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; konteyner evlerin ardından ‘Tiny House’ şeklinde isimlendirilen tekerlekli ahşap evlerle de adaya geçişe yasak getirildi. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “Eminim ki tüm ada halkı aldığımız bu kararı destekleyecektir” diye konuştu.

Bozcaada da Tiny House lar yasaklandı!

Bozcaada Belediyesi’nin 9 Nisan tarihinde gerçekleştirilen toplantısında alınan kararlardan biri de 'Tiny House' şeklinde isimlendirilen tekerlekli ahşap evlerle adaya geçiş yasağı getirilmesi oldu. Meclisin oy birliğiyle verdiği kararla 'Tiny House' evleriyle adaya geçişe yasak koyuldu. 

Son senelerde kullanımı artan ve adada kaçak konaklamaya imkan sağlayan 'Tiny House'lar ile artık Bozcaada-Geyikli hattında sefer gerçekleştirilen feribotlarla geçilemeyecek. Bu tip evlerin adada yapılıp kullanılmasına da izin verilmeyecek.

Bozcaada da Tiny House lar yasaklandı!

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: 

“Belediye Meclisi’nin 9 Nisan’da yapılan toplantısında alınan karara göre ilçe genelinde ‘Tiny House’ adı verilen, trafik tescilli plakası olmasına rağmen aslında tamamen konaklama amacıyla kullanılan yapıların özel araziler içinde ve tüm ada sathında konuşlandırılması yasaklanmıştır. Ayrıca bu karar resmi bir yazı ile deniz ulaşımımızı sağlayan Gestaş’a iletilerek, tıpkı daha önceden alınan Meclis kararında belirtilen konteynerler gibi 'Tiny House'ların da adaya geçişlerinin engellenmesi istenecektir. Altında tekerlek olan konaklama ünitelerinin, yasalardaki boşluklardan kaynaklanarak bir araçmış gibi adamızda konaklama amacı ile kullanımları ayrıca çok muhtemeldir ki önümüzdeki süreçte kiralama yoluyla bir işletme mantığı ile değerlendirmelerinin önüne geçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Eminim ki tüm ada halkı da aldığımız bu kararı destekleyecektir.”

Tiny House'da yatırım iştahı arttı!


Geri Dön